ΟΟΣΑ: Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία έδωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία...

ΟΟΣΑ: Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία
2'

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία έδωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία κατά την παρουσίαση της έκθεσης του διεθνούς οργανισμού για την Ελλάδα.

«Ήρθα για να καταθέσω ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, στους Έλληνες πολίτες, στην ελληνική οικονομία και στην κυβέρνηση», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ και πρόσθεσε ότι «το πρόγραμμα της Ελλάδας θα επιτύχει αλλά πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις».

Η έκθεση του ΟΟΣΑ παρουσιάσθηκε από τον Αχνελ Γκουρία κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Μέγαρο Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας.

Η έκθεση προβλέπει ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάκαμψη το 2012, ενώ όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Α. Γκουρία " υπάρχει ζωή μετά το χρέος".

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων το οποίο χαρακτήρισε "φιλόδοξο", τονίζοντας ότι συνδέεται με την ανάπτυξη και ότι μαζί με τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία μπορούν να οδηγήσουν το ελληνικό χρέος σε επίπεδα κάτω από το 60% του ΑΕΠ το 2035, δηλαδή στην "επόμενη γενιά».

«Η προσπάθεια που καταβάλλετε έχει νόημα», είπε. «Είναι εφικτό να πετύχετε και είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να πετύχετε για να σταματήσει η αβεβαιότητα και το αρνητικό κλίμα που δημιουργεί η κρίση», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ στην Αθήνα.

E. Βενιζέλος: Eφαρμόζεται το ευρωπαϊκό "Σχέδιο Μάρσαλ" για την Ελλάδα

«Φίλε κύριε Γκουρία το μήνυμα που στείλατε σήμερα προς τις αγορές και τη διεθνή κοινή γνώμη είναι απλό και καθαρό: Ναι, η Ελλάδα μπορεί», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος προσθέτοντας ότι " πρέπει να καταστήσουμε όχι μόνο το δημόσιο χρέος αλλά το ίδιο το κράτος μας και την ίδια την κοινωνία μας βιώσιμη».

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην ευρωπαϊκή βοήθεια για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας λέγοντας ότι «έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται το ευρωπαϊκό "Σχέδιο Μάρσαλ" για την Ελλάδα».

Ήταν επίσης κατηγορηματικός σε ότι αφορά τη σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, επισημαίνοντας ότι για τη ρευστότητα και την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών υπάρχουν διεθνείς διασφαλίσεις οι οποίες αφορούν ακόμη και «τις μικρές, τις πολύ μικρές τράπεζες».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή