Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για το ελληνικό χρέος

Θα συζητηθούν οι εξελίξεις και η πρόοδος που έχει παρουσιάσει το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων...

Στις 15.30 θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για το ελληνικό χρέος, με τη συμμετοχή του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου, του Επιτρόπου της ΕΕ για θέματα Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής Όλι Ρεν, του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου Τσαρλς Νταλάρα, καθώς και άλλων παραγόντων της ευρωζώνης και διαφόρων τραπεζικών στελεχών.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης θα συζητηθούν οι εξελίξεις και η πρόοδος που έχει παρουσιάσει το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων των τραπεζών (PSI).

Τα πιστωτικά ιδρύματα και οι ασφαλιστικές εταιρείες καλούνται να συμμετάσχουν στην εθελοντική ανταλλαγή των ελληνικών κρατικών ομολόγων που κατέχουν με άλλα ομόλογα, μεγαλύτερης διάρκειας και χαμηλότερου επιτοκίου, με αποτέλεσμα να μειωθεί το ελληνικό χρέος.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, ο στόχος και η διαδικασία για την επιμήκυνση των ομολόγων που λήγουν μέχρι το 2020, αναμένεται να έχει θετική έκβαση και ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος επιδιώκει το πρόγραμμα της ανταλλαγής ομολόγων, να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη.