Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τις αποδείξεις από τις εφορίες

Δειγματοληπτικούς ελέγχους για τις αποδείξεις δαπανών καλούνται να πραγματοποιήσουν οι εφορίες, σύμφωνα με εγκύκλιο

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τις αποδείξεις από τις εφορίες
1'

Δειγματοληπτικούς ελέγχους για τις αποδείξεις δαπανών καλούνται να πραγματοποιήσουν οι εφορίες, σύμφωνα με εγκύκλιο του ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών, Γιάννη Καπελέρη. Με βάση την εγκύκλιο, σε κάθε εφορία θα συσταθεί τριμελής επιτροπή, που θα επιλέξει δείγμα ελέγχου μεταξύ των φακέλων με τις αποδείξεις που έχουν υποβληθεί.

Πρώτο κριτήριο για την επιλογή των φακέλων θα αποτελέσει η αναλογία του ποσού των αποδείξεων σε σχέση με το ποσό του εισοδήματος που έχει δηλωθεί. Κατόπιν αυτού, πρώτα θα εξεταστούν οι φάκελοι φορολογουμένων που έδωσαν αποδείξεις αξίας που δεν συνάδει με το ύψος των εισοδημάτων που δήλωσαν ή λαμβάνουν μεγάλη επιστροφή φόρου.

Το δείγμα που θα ελεγχθεί θα προσδιορισθεί ως εξής: -Για τις ΔΟΥ που παραλαμβάνουν σε ετήσια βάση έως 10.000 δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος 50 φακέλους αποδείξεων, έως 20.000 δηλώσεις 100 φακέλους, έως 30.000 δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος 200 φακέλους αποδείξεων, ενώ για πάνω από 30.000 δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος 300 φακέλους αποδείξεων.

Εφόσον στο πρώτο δείγμα παρουσιαστούν σημαντικές αποκλίσεις, τότε θα επιλεγεί και δεύτερο δείγμα. Σε αντίθετη περίπτωση οι φάκελοι που έχουν επιλεγεί για έλεγχο και έχουν ελεγχθεί μαζί με τους υπόλοιπους φακέλους θα παραδοθούν για ανακύκλωση, σε συνεργασία με τον Δήμο όπου βρίσκεται η κάθε ΔΟΥ. Παράλληλα, έλεγχοι σχεδιάζονται και για όσους υπέβαλαν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους.

Περισσότερα στο newscode.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή