Εκτός στόχων και το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων!

Λίγα μόλις 24ωρα πριν από τη λήξη της προθεσμίας συμμετοχής στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI)...

Εκτός στόχων και το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων!
1'

Λίγα μόλις 24ωρα πριν από τη λήξη της προθεσμίας συμμετοχής στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI), για την αναχρηματοδότηση του ελληνικού χρέους – διότι, στη πραγματικότητα, περί αυτού πρόκειται – και το αποτέλεσμα μόνο κύματα …ενθουσιασμού δεν σκορπά στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μέχρι σήμερα το πρωί, η συμμετοχή στο project δεν ξεπερνούσε το 60% των ομολόγων που θα έπρεπε να δηλώσουν «παρών», όταν ο στόχος ο οποίος είχε τεθεί έκανε λόγο για τουλάχιστον 90%.

Η απροθυμία είναι ίδιον, κυρίως, των ξένων τραπεζών οι οποίες άλλωστε ελέγχουν και το περίπου 55% του χρέους. Μέχρι και την τελευταία στιγμή, βεβαίως, ελπίζεται ότι θα γίνει ένα καλό ντεμαράζ και θα καλυφθεί τουλάχιστον το 80% του συνόλου, όμως, υπενθυμίζεται ότι:

α) ήδη έχει γίνει μια επέκταση της χρονικής διάρκειας των λήξεων προκειμένου να διευρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η γκάμα των ομολόγων που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα,

β) ο στόχος του 90% είναι στην ουσία η «βάση», καθώς όλοι ήλπιζαν ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο η συμμετοχή θα έφτανε στο 100%.

Διαβάστε περισσότερα στο Newscode.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή