H Fitch απειλεί με υποβάθμιση την Ισπανία

Η επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Ισπανία και οι αποκλίσεις στους δημοσιονομικούς της στόχους είναι οι δύο κύριοι λόγοι που απειλείται με υποβάθμιση η χώρα...

Η επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Ισπανία και οι αποκλίσεις στους δημοσιονομικούς της στόχους είναι οι δύο κύριοι λόγοι που απειλείται με υποβάθμιση η χώρα σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης της Fitch.


Τα παραπάνω ανέφερε σε τηλεφωνική συνέντευξή του στο Bloomberg ο διευθυντής της Fitch Ratings, Douglas Renwick.


«Τα ρίσκα για την πιστοληπτική αξιολόγηση είναι κυρίως πτωτικά. Οι επιδόσεις των τοπικών ελλειμμάτων ενισχύουν τις πιέσεις στην κεντρική κυβέρνηση για να προχωρήσει στις απαραίτητες περικοπές», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.


Η Fitch βαθμολογεί την Ισπανία με αξιολόγηση ΑΑ+ και «αρνητικές» προοπτικές, και ο Renwick δήλωσε ότι η ασθενέστερη ανάπτυξη, η αποτυχία να επιτευχθούν οι στόχοι για το έλλειμμα, θα μπορούσαν σίγουρα να αποτελέσουν αιτίες υποβάθμισης.


Ο Renwick δήλωσε ακόμη ότι η επιβράδυνση στη Γερμανία, την μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, θα καταστήσει ακόμη πιο δύσκολο για την Ισπανία να πετύχει τους στόχους της για ανάπτυξη 1,3% το 2011.


Η Moody’s έχει αξιολόγηση Aa2 και η Standard & Poor’s AA.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr