Άρχισε τα παρακάλια ο Τσακαλώτος: Ζητά άμεση λύση για το χρέος

«Δεν είχαμε μια καλή λύση στις 22 Μαΐου. Αυτό που αναζητούμε είναι μια καλή λύση όχι μια τέλεια λύση», ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας με ξένους ανταποκριτές στην Ελλάδα.

Άρχισε τα παρακάλια ο Τσακαλώτος: Ζητά άμεση λύση για το χρέος
2'

«Η ελληνική πλευρά αισθάνεται ότι έχει κάνει τη δουλειά της. Η μπάλα είναι στο γήπεδο των εταίρων και του ΔΝΤ. Η πίεση είναι σε όλες τις πλευρές για την επίτευξη συμφωνίας. Δεν βλέπω να μην υπάρχει όρεξη να επιτευχθεί συμφωνία. Αυτό που ήταν στο τραπέζι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό» υπογράμμισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στη συνέχεια ανέφερε πως κανείς δεν ζητά τα μέτρα για το χρέος να εφαρμοστούν το 2017, αλλά να διευκρινιστούν, «χρειάζεται διευκρίνιση ώστε ο επενδυτής να γνωρίζει», υπογράμμισε.

«Θα ήταν περίεργο να πληρώσουμε το τίμημα για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα για μετά το 2018 και μετά το ΔΝΤ να φύγει. Αυτό θα ήταν ίδιο με ένα πρόγραμμα του ΔΝΤ χωρίς τη συμμετοχή του, άλλη μια παγκόσμια πρωτοτυπία για την παγκόσμια οικονομία», επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών.

Ανέφερε ακόμη πως νομίζει ότι ο Γερμανός υπουργός των οικονομικών όπως και όλοι οι άλλοι υπουργοί θέλουν μια λύση. «Κανείς δεν θέλει η Ελλάδα να χρεοκοπήσει, περισσότερο από όλους ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Είμαι σίγουρος ότι εργάζεται για μια λύση παρά τα όσα είπε στο Eurogroup στις 22 Μαΐου» ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ ανέφερε πως δεν είναι ξεκάθαρο τι θα κάνουν. «Αυτό που είναι απολύτως ξεκάθαρο είναι η δική μας βούληση να βγούμε στις αγορές», συμπλήρωσε.

«Αν είστε ένα κράτος που έχει δανείσει μια χώρα θέλετε αυτή η χώρα να μπορεί να έχει πρόσβαση στις αγορές, αλλιώς βάζεις και το δικό σου χρέος σε κίνδυνο. Το πως θα δουλέψει αυτό με την ποσοτική χαλάρωση, με το ΔΝΤ μέσα, το ΔΝΤ έξω ή με το ΔΝΤ μισό μέσα, μισό έξω, δεν ξέρω».

«Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί πρέπει να έχουν τη δική τους στρατηγική και τη δική τους άποψη. Δεν είναι σωστό να κρύβονται πίσω από την άποψη και τις αναλύσεις άλλων θεσμών», ανέφερε και υπογράμμισε πως και χωρίς την ποσοτική χαλάρωση δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν θα έχει πρόσβαση στις αγορές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή