Στα χέρια Πεπόνη η λίστα φοροφυγάδων

Στα χέρια του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη βρίσκεται πλέον η περιβόητη λίστα με τα ονόματα όλων των οφειλετών του δημοσίου, τα χρέη των οποίων ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ και είναι ληξιπρόθεσμα και απαιτητά.

Στα χέρια Πεπόνη η λίστα φοροφυγάδων
1'

Η... μαύρη λίστα με τους φοροφυγάδες έφτασε τελικά στον κ. Πεπόνη αφού προηγουμένως ο ίδιος χρειάστηκε τρεις φορές να απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και μάλιστα –σύμφωνα με πληροφορίες – θέτοντας τες προ των ευθυνών τους.

Ο εισαγγελέας θα μελετήσει τη λίστα και στη συνέχεια θα αποφασίσει για τον τρόπο αξιοποίησής της με ανοιχτό το ενδεχόμενο να στραφεί και προς την πλευρά των μηχανισμών ή φορέων που δεν προχώρησαν στην είσπραξη των οφειλών.

Εισαγγελικές πηγές εκτιμούσαν πάντως ότι ο κ. Πεπόνης δύναται, παρά τις προϋποθέσεις που θέτει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα από τις οποίες ο ίδιος δε δεσμεύεται, να προχωρήσει στην εφαρμογή του άρθρου 9 του φορολογικού νόμου 3943 /11 και να διατάξει τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους.

Η διάταξη αναφέρει ότι «τα στοιχεία των συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο από κάθε αιτία, όταν αυτές υπερβαίνουν το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ ανά φυσικό ή νομικό πρόσωπο, δημοσιοποιούνται υποχρεωτικά σε δικτυακό τόπο του Υπουργείου Οικονομικών, εφόσον η καταβολή τους καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή