Την άνοιξη το Φορολογικό λόγω πολιτικού κόστους

Κανένα νέο μέτρο, φορολογικού περιεχομένου, δεν πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση των 100 ημερών του κ. Λουκά Παπαδήμου, για όσο διάστημα διαρκέσει η θητεία της.

Την άνοιξη το Φορολογικό λόγω πολιτικού κόστους
1'

Αυτός, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ένας άτυπος όρος της συμφωνίας για τη συναίνεση που εξασφαλίσθηκε στο πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου , από τα κόμματα που υποστηρίζουν την κυβέρνηση του.

Οι ίδιες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ακόμα και το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο ήταν στα σκαριά από το υπουργείο Οικονομικών και επρόκειτο να ανακοινωθεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους, αναβάλλεται επ’ αόριστο.

Για την ακρίβεια, μετατίθεται για την άνοιξη, όταν εκτιμάται ότι θα έχει προκύψει νέα κυβέρνηση, από τις κάλπες που στο μεταξύ θα έχουν στηθεί, για να βγει η χώρα από το σημερινό της αδιέξοδο. Γιατί, κακά τα ψέματα, όσοι περιμένουν «θαύματα» από τη σημερινή κυβέρνηση, μάλλον έχουν βάλει πολύ ψηλά τον πήχη.

Για την ιστορία και μόνο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το μόνο κομμάτι του νέου φορολογικού, το οποίο θα «περάσει» από την παρούσα Βουλή, θα είναι αυτό το οποίο αφορά στον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και στις αλλαγές που θα πρέπει επειγόντως να προωθηθούν. Όλες οι υπόλοιπες προβλέψεις πάνε για αργότερα.

Το ίδιο ισχύει και για τις αντικειμενικές αξίες, αλλά και για το σύνολο των προβλέψεων που είχαν γίνει στο σχετικό κείμενο.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, η κίνηση αυτή μπορεί να γίνεται για την αποφυγή του πολιτικού κόστους από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, όμως από την άλλη πλευρά, τα άδεια δημόσια ταμεία, θα εξακολουθήσουν να είναι άδεια για πολύ καιρό ακόμα …

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή