Κορονοϊός - Κεραμέως για Πανελλαδικές: Έχουμε προετοιμαστεί για όλα τα σενάρια

Κορονοϊός - Όλες οι Ειδήσεις: «Ο στόχος μετά το Πάσχα είναι να επανέλθουμε σε μία σταδιακή κανονικότητα», δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία εισήγηση από τους ειδικούς να μην ανοίξουν τα σχολεία.

Κορονοϊός - Κεραμέως για Πανελλαδικές: Έχουμε προετοιμαστεί για όλα τα σενάρια
INTIME NEWS
3'

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ την Μεγάλη Παρασκευή (17/04), η υπουργός υπογράμμισε πως οι επόμενες μέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες καθώς θα δούμε σε τι βαθμό είναι αποτελεσματικά τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί.

«Ακούμε τους ειδικούς, τους λοιμωξιολόγους που είναι αισιόδοξοι αλλά τίποτα ακόμα δεν έχει κριθεί. Οι ημέρες που διανύουμε τώρα είναι οι πιο κρίσιμες και θα κρίνουν σε τι βαθμό τα σκληρά μέτρα που έχουμε πάρει αποδίδουν καρπούς. Τα μέχρι τώρα στοιχεία είναι πολύ ενθαρρυντικά», είπε η κ. Κεραμέως.

Και συνέχισε: «Δεν έχω καμία τέτοια εισήγηση να μην ανοίξουν τα σχολεία. Δεν έχω κανένα τέτοιο στοιχείο. Νομίζω ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι πορεύεται με πρώτο γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας. Θα περιμένουμε τις οδηγίες των ειδικών».

Για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, η υπουργός επανέλαβε ότι ο στόχος είναι να ξεκινήσουν τον Ιούνιο και εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι στα ΑΕΙ το 96% των μαθημάτων γίνεται εξ αποστάσεως.

Παράλληλα, τόνισε ότι το υπουργείο Παιδείας έχει προετοιμαστεί για όλα τα σενάρια. «Θέλω να πιστεύω ότι μετά τις διακοπές του Πάσχα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε κάποια βήματα για σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα», είπε η κ. Κεραμέως.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Τρομακτικά επικίνδυνος - Δείτε στους πόσους βαθμούς αντέχει

Κορονοϊός: 108 θάνατοι στην Ελλάδα - 17 νέα κρούσματα - 2.224 στο σύνολο

Θεραπεία κορονοϊού: Σοβαρές ελπίδες από το φάρμακο Remdesivir - Τι έδειξαν οι πρώτες έρευνες

Στους 108 οι νεκροί στην Ελλάδα

Ακόμα τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εξαιτίας του κορονοϊού, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 108, εκ των οποίων 29 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 89.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα την Μεγάλη Παρασκευή (17/04) είναι 17, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 2.224 εκ των οποίων το 56% αφορά άνδρες. Από αυτά, 568 (25.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 927 (41.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, είναι 71 διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οι 14 (19.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 83.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Παράλληλα, 35 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Ιερό αντάρτικο»: Έσπασαν την καραντίνα και πήγαν σε εκκλησίες - Συναγερμός σε Αθήνα, Βόλο, Θεσ/νίκη

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή