Πανελλήνιες 2024: Τα βλέμματα στο μηχανογραφικό - Πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις

Οι υποψήφιοι μπορούν να υπολογίσουν τα μόριά τους μέσω σχετικής εφαρμογής - Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση για την υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου
Πανελλήνιες 2024: Τα βλέμματα στο μηχανογραφικό - Πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις
Intime
2'

Το ενδιαφέρον των υποψηφίων που έδωσαν πανελλήνιες εξετάσεις επικεντρώνεται πλέον στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, καθώς πριν από λίγες ημέρες (το μεσημέρι της Παρασκευής) ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα.

Ειδικότερα, οι συνολικά 90.416 υποψήφιοι που διαγωνίστηκαν στις πανελλήνιες 2024, για μία από τις 68.851 θέσεις της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25 σκέφτονται πλέον το μηχανογραφικό. Να σημειωθεί πως για την υποβολή του μηχανογραφικού απαιτείται η απόκτηση προσωπικών κωδικών ασφαλείας, η οποία πραγματοποιήθηκε έως και την Παρασκευή 28 Ιουνίου.

Έτσι λοιπόν, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ανακοινώσει την προθεσμία για την κατάθεση των δυο μηχανογραφικών δελτίων. Το ένα για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια, και το δεύτερο (Παράλληλο Μηχανογραφικό) για την εισαγωγή στα δημόσια ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ).

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι που είχαν δηλώσει συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις 2024 και παραπέμπονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν μηχανογραφικό μετά τις επαναληπτικές εξετάσεις, οπότε και θα μπορέσουν να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας.

Πότε ανακοινώνονται οι βάσεις 2024

Αναφορικά με τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ, εκτός απροόπτου αναμένεται να ανακοινωθούν την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, όπως άλλωστε και τα ονόματα των επιτυχόντων.

Πώς υπολογίζονται τα μόρια

Οι υποψήφιοι που έδωσαν πανελλήνιες εξετάσεις και έλαβαν τα αποτελέσματά τους την Παρασκευή, μπορούν να μπορούν να δουν αυτόματα τα μόριά τους για κάθε Τμήμα/Σχολή του Πεδίου ή του Τομέα που ανήκουν. Συγκεκριμένα, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη σχετική εφαρμογή εισάγοντας τους γραπτούς τους βαθμούς.

Δείτε εδώ την εφαρμογή.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή