Σχολεία: Όλες οι αργίες - Τετραήμερο και τριήμερο μέσα σε ένα μήνα

Χαράς... Ευαγγέλια τους τους μαθητές!
2'

Η πρώτη σχολική αργία της χρονιάς αφορά στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, με τους μαθητές να ξεκουράζονται για ένα τετραήμερο.

Φέτος η 28η Οκτωβρίου πέφτει Δευτέρα και με δεδομένο πω, η καθιερωμένη σχολική γιορτή θα γίνει την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου οι μαθητές θα απέχουν από τα θρανία για τέσσερις ημέρες. Την Δευτέρα οι μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν στην παρέλαση θα δώσουν το παρών στην τελετή.

Η αμέσως επόμενη σχολική αργία είναι αυτή της γιορτής του Πολυτεχνείου. Ο εορτασμός της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου φέτος πέφτει την Κυριακή 17 Νοεμβρίου οπότε οι μαθητές θα έχουν ένα τριήμερο ξεκούρασης, αφού η καθιερωμένη σχολική γιορτή θα γίνει την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου.

Οι υπόλοιπες σχολικές αργίες του 2024-25

Διακοπές Χριστουγέννων 2025: Παραδοσιακά τα σχολεία κλείνουν στις 23 Δεκεμβρίου που φέτος πέφτει Δευτέρα και οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου.

Η Καθαρά Δευτέρα το 2025 πέφτει στις 3 Μαρτίου οπότε οι μαθητές απολαμβάνουν ένα τριήμερο.

Ο εορτασμός της επετείου της Επανάστασης του 1821 πέφτει την Τρίτη 25 Μαρτίου οπότε η σχολική γιορτή θα γίνει την Δευτέρα 24 Μαρτίου.
Διακοπές Πάσχα 2025: Το Πάσχα 2025 θα εορταστεί στις 20 Απριλίου. Παραδοσιακά τα σχολεία θα κλείσουν παραμονές της Μεγάλης Εβδομάδας και θα ανοίξουν μετά την εβδομάδα της Διακαινησίμου ήτοι θα κλείσουν την Παρασκευή 11 Απριλίου και θα ανοίξουν την Δευτέρα 28 Απριλίου.

Η 1η Μαίου πέφτει Πέμπτη και εκείνη τη μέρα τα σχολεία θα είναι κλειστά λόγω της καθιερωμένης αργίας της Πρωτομαγιάς.

Η τελευταία σχολική αργία είναι αυτή του Αγίου Πνεύματος που πέφτει την Δευτέρα 9 Ιουνίου και οι μαθητές θα ξεκουραστούν για τρεις ημέρες.