Μπουτάρης: Να μη μετακινηθεί ούτε γραφείο από τα ΤΕΙ

Κατά του… αθηνοκεντρικού κράτους και των «φωστήρων του του κέντρου που κάνουν προτάσεις και καταργήσεις και συγχωνεύσεις» τάχθηκε από βήματος δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή το πρόγραμμα «Αθηνά» και τα όσα προβλέπει για το ΑΤΕΙ Θεσαλονίκης.

Ο δήμαρχος τάχθηκε στο πλευρό σπουδαστών και διδασκόντων, και του είπε ότι «ο δήμος είναι πρόθυμος να παρασταθεί μαζί σας σε διαμαρτυρία στο υπουργείο, ή όπου αλλού».

«Το πρόβλημα πρέπει να το πάρει πάνω της η πόλη. Δεν είναι μόνο κοινωνικό. Το ΤΕΙ έχει προϊστορία και υποδομές. Η πρόταση του Υπουργείου είναι τελείως αψυχολόγητη. Προτείνω να υιοθετήσουμε ως ψήφισμα τις θέσεις των εκπροσώπων του ΑΤΕΙΘ», είπε ο Γ. Μπουτάρης.

«Να μη μετακινηθεί ούτε ένα γραφείο από τα ΤΕΙ. Αυτό που μόνιμα κρεμόμαστε από φωστήρες του κέντρου που κάνουν προτάσεις και καταργήσεις και συγχωνεύσεις, πρέπει να σταματήσει», προσέθεσε.

Μάλιστα, πετώντας «καρφί» κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και τα όσα ακούγονται για προσωπική του παρέμβαση, είπε: «Όσο για τους βουλευτές, ας κάνουν αλλιώς τη δουλειά τους, και όχι να παρεμβαίνουν όπως παρεμβαίνουν».