Εξηγήσεις Σαμαράς: Ποιοι είναι λόγοι που απουσίαζε από την ψηφοφορία

Προσωπικούς λόγους επικαλέστηκε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, για την σημερινή απουσία του από την ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας για την πολυϊδιοκτησία στο ποδόσφαιρο.

Εξηγήσεις Σαμαράς: Ποιοι είναι λόγοι που απουσίαζε από την ψηφοφορία
2'

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, δήλωσε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον κ. Σαμαρά, ο οποίος του ανέφερε ότι «οι λόγοι της απουσίας του ήταν προσωπικοί».

Η τροπολογία της κυβέρνησης για το ποδόσφαιρο εγκρίθηκε με 156 θετικές και 90 αρνητικές ψήφους. Το αποτέλεσμα αποτυπώνει δύο ψήφους λιγότερες από τις 158 της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Η μία ήταν του Αντώνη Σαμαρά, ενώ η δεύτερη ανήκει στον βουλευτή Χαλκιδικής, Γιώργο Βαγιωνά, ο οποίος είχε αποστείλει επιστολή στην οποία δήλωνε πρόθεση υπερψήφισης της τροπολογίας.

Στο κυβερνών κόμμα προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν ψήφισε, αλλά ούτε και έστειλε κάποια επιστολή πρόθεσης για την τροπολογία στο ποδόσφαιρο.

Αν και πηγές της ΝΔ διευκρινίζουν ότι δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας για τον πρώην πρωθυπουργό, εντούτοις η απουσία του χωρίς να ενημερώσει, γέννησε ερωτήματα.

«Δεν γνωρίζω πού βρίσκεται. Δεν έχω μιλήσει μαζί του από την Παρασκευή που επέστρεψε από την Αμερική. Επειδή κάποια ΜΜΕ έγραψαν περί ασθένειας και νοσοκομείου πάντως, σας διαβεβαιώνω πως αν ήταν στο νοσοκομείο θα το ήξερα», ανέφερε χαρακτηριστικά συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Σαμαράς είχε λείψει από τη Βουλή και στις 22 Ιανουαρίου, την ημέρα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη της κυρίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στο ύπατο αξίωμα της χώρας, ωστόσο η απουσία του ήταν δικαιολογημένη, αφού βρισκόταν στις ΗΠΑ σε προγραμματισμένο ταξίδι και είχε ενημερώσει τη Βουλή.

Θυμίζουμε ότι πριν από την ψηφοφορία ο κ. Μητσοτάκης είχε θέσει ξεκάθαρα θέμα κομματικής πειθαρχίας διευκρινίζοντας πως όποιος δεν υπερψηφίσει θα τεθεί εκτός κόμματος.

Συνεπώς γεννάται το ερώτημα αν ο κ. Μητσοτάκης θα προβεί σε διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά.

Αντίστοιχο περιστατικό είχε συμβεί και το 2008 στο ΠΑΣΟΚ όταν εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ έθεσε ο τότε πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου τον Κώστα Σημίτη, έπειτα από την επιστολή του πρώην πρωθυπουργού με την οποία εξέφραζε διαφωνία για την πρόταση διεξαγωγής δημοψηφίσματος επί της Συνθήκης της Λισαβόνας.

Ο κ. Παπανδρέου απέστειλε σχετική επιστολή στον κ. Σημίτη με την οποία τον ενημέρωσε ότι δεν θα κινήσει μεν τις τυπικές διαδικασίες διαγραφής, σεβόμενος την ιστορία του πρώην πρωθυπουργού, αλλά δεν τον προσμετρά πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

«Εφιαλτικό» το μέλλον της Ελλάδας - Επιστήμονας προειδοποιεί...

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή