Τσίπρας σε Μητσοτάκη στη Βουλή: Να καλέσει το ΚΥΣΕΑ

Με ομιλία του στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρεμβαίνει για την τουρκική προκλητικότητα.

Τσίπρας σε Μητσοτάκη στη Βουλή: Να καλέσει το ΚΥΣΕΑ
INTIME NEWS
1'

Ο κ. Τσίπρας στο ξεκίνημα της ομιλίας του, που έγινε στα πλαίσια της συζήτησης για την παραπομπή του Δ. Παπαγγελόπουλου, τόνισε ότι οι στιγμές απαιτούν την ενότητα όλων των Ελλήνων και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι αυτή την κρίσιμη ώρα δυναμιτίζει το κλίμα και στήνει κάλπες για τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Όσον αφορά στο ζήτημα της Τουρκίας, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «Η Τουρκία επιμένει να αρνείται εδώ και καιρό να παίξει με όρους συνεργασίας και καλής γειτονίας».

«Αγνοεί επιδεικτικά τη διεθνή κοινότητα, δημιουργεί συνεχώς εντάσεις. Πρώτα η ανιστόρητη και προκλητική απόφαση για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Και πλέον, αυτή η κλιμάκωση, η επίδειξη στρατιωτικής ισχύος στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Σε αυτή την κατάσταση η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να σταθεί στωικά, αμήχανα, άβουλα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον Μητσοτάκη να συγκαλέσει ΚΥΣΕΑ για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει τους τελευταίους μήνες τη σύγκληση του συμβουλίου εξωτερικής πολιτικής, ώστε να καθοριστεί μια κοινή και ενιαία γραμμή των κομμάτων για τα εθνικά θέματα.

Δείτε LIVE

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Κόκκινος συναγερμός» ΤΩΡΑ: Οι Τούρκοι έχουν «απλωθεί» στο Αιγαίο - Σε επιφυλακή το Πολεμικό Ναυτικό

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή