Χίλαρι προς Γ.Α.Π.: "Πάτε πολύ καλά"

Στην Αστάνα του Καζακστάν βρίσκεται ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΑΣΕ...

Στην Αστάνα του Καζακστάν βρίσκεται ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΑΣΕ που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο.

Στο πλαίσιο των επαφών που έχει στο περιθώριο της Συνόδου, συναντήθηκε ήδη με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Νικ Κλεγκ με τον οποίο μίλησε για ευρωπαϊκά θέματα, ζητήματα οικονομίας και διμερείς σχέσεις.

Στη συνέχεια, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγεφ, με τον οποίο συζήτησε τις διμερείς σχέσεις, την περαιτέρω συνεργασία, ενεργειακά ζητήματα, καθώς και θέματα επενδύσεων και τουρισμού.

Η κατάσταση της πορείας της ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας, ο μηχανισμός στήριξης, η κατάσταση και οι αντιδράσεις των αγορών και οι προοπτικές και εξελίξεις στην ΠΓΔΜ και στο Κυπριακό συζητήθηκαν μεταξύ του κ. Παπανδρέου και του προέδρου της Αυστρίας Χάινζ Φίσερ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε επίσης επαφή με τον πρόεδρο της ΕΕ, Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ, τον αυστραλό υπουργό Εξωτερικών, Κέβιν Ραντ, αλλά και την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, η οποία του ανέφερε ότι παρακολουθεί την πορεία της ελληνικής οικονομίας και του είπε χαρακτηριστικά ότι «πάτε όχι απλώς καλά, αλλά πολύ καλά».

Τέλος, ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος θα επισκεφθεί την Ελλάδα εντός του 2011.

Στη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε θερμό κλίμα, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την ελληνική οικονομία, με το Ρώσο πρόεδρο να εκφράζεται με θετικά λόγια για την πορεία της. Επίσης, τονίστηκε και η διάθεση περαιτέρω συνεργασίας των δύο χωρών στα οικονομικά, ενεργειακά, αμυντικά ζητήματα καθώς και σε εκείνα των διμερών σχέσεων.

Τέλος, έγινε αναφορά στις σχέσεις ΝΑΤΟ-Ρωσίας, ενώ θετική ήταν, και από τις δύο πλευρές, η αποτίμηση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στη Λισαβόνα.