Νίκος Παππάς: Η υπόθεση «φιάσκο» και τα πακιστανικά τηλέφωνα - Live από τη Βουλή

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός έκανε λόγο για «ημέρα δικαίωσης» κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Παππάς Βουλή τηλεοπτικές άδειες κατηγορητήριο
ΙΝΤΙΜΕ
4'

Για «φιάσκο» της προανακριτικής επιτροπής έκανε λόγο ο Νικος Παππάς κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής, υποστηρίζοντας ότι η σημερινή ημέρα αποτελεί δικαίωση για εκείνον.

Δείτε live:

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ενδέχεται να παραπεμφθεί για παράβαση καθήκοντος σχετικά με τον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση, κάνοντας εκτενή ανάλυση του τηλεοπτικού τοπίου, χωρίς όμως να αναφερθεί στα περίφημα sms που παρουσίασε ο εργολάβος Καλογρίτσας στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής. Μάλιστα, προς το τέλος της ομιλίας του, όταν βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας φώναξε αν οι φάκελοι που κατέθεσε ο κ. Παππάς στα πρακτικά, περιέχουν και τα sms με τον Καλογρίτσα, εκείνος απάντησε: «Δεν έχουμε πακιστανικά τηλέφωνα εμείς».

«Είναι ημέρα δικαίωσης»

«Κλείνει ένας κύκλος από την απαρχή παραβίασης του Συντάγματος. Είναι η απόλυτη δικαίωση της προσπάθειας μας μετά από 30 χρόνια ανομίας. Είναι η δικαίωση μιας πολιτικής η οποία θωρακίστηκε με τις σχετικές αποφάσεις του εθνικού συμβουλίου ραδιοτηλεόρασης. Είναι διπλή δικαίωση. Πρώτον γιατί ο νόμος αυτός είναι ο νόμος που εφαρμόζεται, με εξαίρεση τις παρακλήσεις που επιλέξατε να κάνετε ως κυβέρνηση, υπηρετώντας τα συμφέροντα των ιδιοκτησιών των ιδιωτικών σταθμών, απομειώνοντας μέχρι μηδενισμού το τίμημα της άδειας, και μειώνοντας τον πήχη του ελάχιστο προβλεπόμενου ορίου απασχόλησης» ανέφερε ο κ. Παππάς συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη που έχει φέρει τόσα νομοσχέδια, τον συγκεκριμένο νόμο δεν τον άλλαξε.

Αναφερόμενος στην υπόθεση, υποστήριξε ότι «το κατηγορητήριο γκρεμίστηκε», αφού το πόρισμα δεν αναφέρεται σε κακούργημα. «Αν έχει παραβεί κάποιος το καθήκον του είναι όποιος είχε θητεύσει σε αυτό το χαρτοφυλάκιο και δε ρύθμισε, δεν αδειοδότησε και δεν αξίωσε την πληρωμή φόρων και δεν προστάτευσε τις θέσεις εργασίας. Αντιλαμβάνεστε κύριοι της Νέας Δημοκρατίας πόσα έσοδα έχει απωλέσει το Δημόσιο από το έτος 1989 όπου ξεκίνησε αυτή η παρανομία και η παραβίαση του Συντάγματος;».

Για πολιτικές σκοπιμότητες έκανε λόγο ο κ. Παππάς υποστηρίζοντας ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για εκείνους που έκλεισαν την ΕΡΤ. «Ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι αισθανόσασταν ότι η υπόθεση μπορεί να οδηγηθεί σε φιάσκο. Γι’ αυτό από την αρχή είχατε συμπεριλάβει την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, η οποία αποδείχτηκε ότι ήταν οικονομικός και πολιτικός σας αερόσακος μετά την σφοδρή σύγκρουση με την αλήθεια» είπε ο κ. Παππάς.

Σχετικά με τον δημοσιογράφο και εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε: «Αρνείστε να τον καλέσετε ως μάρτυρα αν και είναι στον πυρήνα του κατηγορητηρίου». Μάλιστα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακολούθησε την ίδια τακτική και στην υπόθεση Novartis και Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Αιχμές άφησε ο κ. Παππάς και για την καταγγελόμενη από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παραποίηση των πρακτικών της επιτροπής, ενώ αναφορά έκανε και σε βουλευτή της κυβέρνησης που απευθυνόμενος στον μάρτυρα Καλογριτσα είχε πει ότι δεν εισφέρει στοιχεία.

«Αποσύρατε πυρήνα του κατηγορητηρίου. Και επιμένετε στην κατηγορία του πλημμελήματος. Είναι κρίσιμος τέτοιες στιγμές οι βουλευτές να αποφασίζουμε όλους ιστορικούς, να αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους ως δρώντες της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας και ιστορία του τηλεοπτικού τοπίου στην Ελλάδα είναι αμαρτωλή» είπε και στη συνέχεια περιέγραψε ολόκληρη την ιστορία του τηλεοπτικού τοπίου και το πως διαμορφώθηκε αυτό από το 1989 μέχρι το νόμο Παππά, κατηγορώντας τις προηγούμενες κυβερνήσεις για απραξία ως προς τη ρύθμιση.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι ο διαγωνισμός και ο νόμος για τα κανάλια ελέγχθηκε περισσότερες από 80 φορές και σε διάφορα στάδια από τη Δικαιοσύνη.

«Ο Χρήστος Καλογρίτσας παραδέχτηκε ότι κάθε άλλο παρά μπροστινός ήταν. Παραδέχτηκε ότι με τους Λιβανέζους έχει μία αστική διαφορά την οποία από κει μου αναζητούσαν τροπους να επιλύσω. Ο Κυριάκος Τόμπρας κατέθεσε ότι εκείνος ήταν ο διαμεσολαβητής μεταξύ των δύο πλευρών, ότι ο ίδιος εξασφάλισε τα χρήματα που ζητούσε και αναζητούσε ο κύριος Καλογρίτσας» είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Παππάς προχωρώντας στη συνέχεια σε σχολιασμό των καταθέσεων όλων των μαρτύρων.

«Από την αρχή γνωρίζατε ότι κανένα από τα δύο μέρη της συμφωνίας δεν θεωρεί αυτά τα χρήματα ως δώρο. Η λιβανέζικη εταιρεία είχε ήδη προσφύγει στα δικαστήρια, ενώ η εταιρεία Καλογρίτσα θεωρούσε ότι πρέπει να κρατήσει τα χρήματα για της τα χρωστούσανε Λιβανέζοι. Η όλη υπόθεση αφορούσε μία αστική διαφορά που είχε πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης αλλά είχε κριθεί και από αυτή. Το ξέρατε και συνειδητά αποκρύψατε τις δικαστικές αποφάσεις από την πρόταση σας για την συγκρότηση της επιτροπής».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Δύσκολη η κατάσταση στα νησιά – Ποιες είναι οι πιο «μολυσμένες» περιοχές

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή