Ο Βενιζέλος, ο Αβραμόπουλος και οι «κασσάνδρες»

Η τοποθέτηση του υπουργού, οι «κασσάνδρες» που φτιάχνουν σενάρια και τι συνέβη στο υπουργικό

Του Λουκιανού Κάλλιμπαν

Μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο και κάποιοι φωστήρες του «βαθέως ΠΑΣΟΚ» βρήκαν αφορμή να προκαλέσουν πόλωση για μια φορά ακόμα, ίσως για να στείλουν εσωκομματικό μήνυμα προς τον νέο πρόεδρο του Κινήματος κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ίσως όμως και να προκαλέσουν ενδοκυβερνητική αστάθεια.

Αιτία στάθηκε μια τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου. Πριν αρχίσει η συνεδρίαση, ο κ. Αβραμόπουλος πήρε το λόγο προκειμένου να εκφράσει τα συγχαρητήριά του προς τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο με την ευκαιρία της ανάδειξής του σε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Αυτό επιβάλλει άλλωστε ο πολιτικός πολιτισμός.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων επισήμανε ότι για πρώτη φορά ύστερα από 40 χρόνια το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία κάθισαν στο ίδιο τραπέζι ώστε να υπερκεραστούν τα εμπόδια και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζονται στην οικονομία και την Ελλάδα.

Τι είπε στο υπουργικό

«Ανεπτύχθη μια συνεργασία που βασίσθηκε στον αμοιβαίο σεβασμό και εκτίμηση και στον κοινό σκοπό που κληθήκαμε να υπηρετήσουμε. Αφήνει μια κληρονομία εθνικής συνεννόησης αυτή η κυβέρνηση, έστω και εάν αυτό επετεύχθη στο μίνιμουμ. Με αυτές τις σκέψεις και πάλι εύχομαι καλή επιτυχία, όχι στο όνομα του κόμματός σας, αλλά στο όνομα της Δημοκρατίας και της πατρίδας», φέρεται να επισήμανε ο κ. Αβραμόπουλος.

Πώς σήκωσε «μπαϊράκι» ο υπουργός και γιατί αυτή η δήλωση πρέπει να τορπιλίσει τη συνοχή της κυβέρνησης ή ενδεχομένως να απασχολήσει τη Νέα Δημοκρατία δεν μπορούμε να το καταλάβουμε… Εκτός αν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο πόλωσης.

Μετά τις προπονήσεις σε γήπεδα τένις και σε ποδηλατόδρομους, κάποιες όψιμες «κασσάνδρες» κάνουν προπόνηση στη σεναριογραφία. Ίσως επειδή τα κανάλια δεν έχουν άλλα κονδύλια για σαπουνόπερες…