Σαμαράς: Στις 6 Μαΐου θέλουν- δεν θέλουν

"Στις 6 Μαΐου οι εκλογές θέλουν δεν θέλουν", είπε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της πολιτικής εκδήλωσης της Νέας Δημοκρατίας στο Αιγάλεω.

Σαμαράς: Στις 6 Μαΐου θέλουν- δεν θέλουν
6'

Με κεντρικό σύνθημα «Η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Μπορούμε διαφορετικά» ξεκίνησε σήμερα τις προεκλογικές του ομιλίες ο Αντώνης Σαμαράς.

«Ήρθα να σας δώσω μήνυμα νίκης αλλά μου το δώσατε πρώτοι εσείς...», είπε ξεκινώντας την ομιλία του, στο κατάμεστο γήπεδο του Αιγάλεω, ο αρχηγός της ΝΔ που διεκόπηκε πολλές φορές από τους παρεβρισκόμενους που φώναζαν συνθήματα νίκης και επιδοκιμασίας προς τη ΝΔ και το πρόσωπό του.

«Η Ελλάδα θα τα καταφέρει. 6 Μαϊου, οι εκλογές έρχονται θέλουν δεν θέλουν κάποιοι...», ξεκόβοντας , κάθε κουβέντα για αναβολή των εκλογών.

Διώξαμε τον Παπανδρέου – Θα διώξουμε και το ΠΑΣΟΚ

Ο κος Σαμαράς, ανέφερε ότι πριν από δυόμιση χρόνια όλοι θεωρούσαν τη ΝΔ τελειωμένη.

«Μας πολέμησαν, με ψέμματα, με μισές αλήθειες, με προπαγάνδα», είπε, σημειώνοντας πως τώρα η μόνη δύναμη που μένει όρθια όταν οι άλλοι καταρρεόυν είναι η ΝΔ.

«Καταφέραμε να διώξουμε τον Γιώργο Παπανδρέου. Τώρα θα διώξουμε και το ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά.

Αποκλείω κάθε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ

Ο κος Σαμαράς απέκλεισε για πρώτη φορά με τόσο καθαρό τρόπο το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ και υπερθεμάτισε λέγοντας πως υπάρχουν τριών ειδών συμφέροντα που θέλουν τη συγκυβέρνηση:

- Το ΠΑΣΟΚ, που θέλει να πέσει στα μαλακά για να μη ψάξει η ΝΔ τις τεράστιες ευθύνες του

- Οι συντεχνίες που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα και που νομίζουν ότι θα έχουν το κεφάλι τους ήσυχο ακόμη και με το ΠΑΣΟΚ σε 2ο ρόλο

- Οι δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδος, που θέλουν μια κυβέρνηση αδύναμη ή ελεγχόμενη.

«Δε θα τους αφήσει ο κυρίαρχος λαός», είπε, καλώντας το εκλογικό σώμα να ξεφύγουμε από τα φαντάσματα του παρελθόντος και ξεκινήσουμε τη νέα μεταπολίτευση.

Ο Αντώνης Σαμαράς, εξήγησε μάλιστα πως το γεγονός πως το ΠΑΣΟΚ άλλαξε αρχηγό δε σημαίνει πως μπορεί να υπάρξει και συνεργασία. «Μόνο αφελείς», μπορεί να είναι όσοι πιστεύουν κάτι τέτοιο, είπε, θυμίζοντας πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπήρξε ο βασικός συντάκτης του Μνημονίου που μας έφερε ως εδώ, ήταν εκείνος που έλεγε πως θα βάλει πάτο στο βαρέλι, ήταν ο εμπνευστής του χαρατσιού της ΔΕΗ και ένας από τους πρώτους υποστηρικτές του δημοψηφίσματος, που μας διέσυρε στην Ευρώπη.

Πυρά κατά...πάντων

Ο αρχηγός της ΝΔ, έβαλε κατά του συνόλου των κομμάτων, λέγοντας πως το ΠΑΣΟΚ, προσπαθεί να διασωθεί. Κατηγόρησε την Αριστερά ότι τζογάρει και πως περιμένει να κερδίσει από τη δυστυχία του τόπου. Στηρίζοντας μάλιστα τη θέση του, έφερε τον παράδειγμα των κινητοποιήσεων στα λιμάνια, με τις συνέπειες σε παραγωγούς και ταξιδιώτες

Μίλησε ακόμη για κόμματα με ευκαιριακή και τυχοδιωκτική πολιτική που «ψαρεύουν σε θολά νερά», και «χτυπούν την Ευρώπη». «Εύχονται το χάος για να αποκτήσουν ρόλο μέσα στο χάος. Θέλουν πρωθυπουργό μαριονέτα. Δίνουν σωσίβιο στο ΠΑΣΟΚ που βουλιάζει κλείνοντας το μάτι στη διαπλοκή», είπε, χωρίς να κατονομάσει, κάποια από τις παρατάξεις.

Αναφερόμενος εμμέσεως στον ΛΑ.Ο.Σ., σημείωσε πως κάποιοι καταψήφισαν τη δανειακή και στήριξαν το Μνημόνιο και τον Παπανδρέου επί δυο χρόνια ενώ έβαλε και κατά του Πάνου Καμμένου, λέγοντας πως κάποιοι μίλησαν για γάμο με τον ΣΥΡΙΖΑ, παίρνοντας οριστικά διαζύγιο με κάθε σοβαρότητα. «Έκαναν τον καιροσκοπισμό επιστήμη. Έκαναν τον λαϊκισμό θρησκεία...», είπε αιχμηρά.

Λίγο νωρίτερα και αναφερόμενος στην αμφισβήτηση του κόμματος του από τις Βρυξέλλες, εννέα μήνες πριν, είχε ξανα-καταφερθεί κατά του ΛΑ.Ο.Σ., λέγοντας πως όταν οι Παπανδρέου, Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου τον συκοφαντούσαν συστηματικά, κάποια «κόμματα και κομματίδια, που είχαν στηρίξει το Μνημόνιο, χαίρονταν τότε...»

Δεν αλλάζω την άποψή μου για την Ανάπτυξη

Ο Αντώνης Σαμαράς, υπερασπίστηκε σύντομα αλλά σθεναρά τη στάση που τήρησε το κόμμα του στο Μνημόνιο 2, λέγοντας πως μια χρεοκοπία θα μας στερούσε τρόφιμα, φάρμακα και καύσιμα και πως η ελληνική περίπτωση θα ήταν διαφορετική από τις χρεοκοπίες που έχουμε δει στο εξωτερικό, διότι εμείς δεν έχουμε δικό μας νόμισμα.

«Δεν αλλάζω την άποψή μου για τη λιτότητα. Ζητώ άμεσα Ανάπτυξη. Είναι η μόνη λύση για τα παιδιά μας, να βρουν δουλειά», είπε ενώ αναφερόμενος στις επαφές που έκανε σε Ισπανία και Πορτογαλίας, τόνισε πως η «Θέση μας στην Ευρώπη, δεν είναι μοναχική».

4 προϋποθέσεις για την Ανάπτυξη

Ο αρχηγός της ΝΔ, ξεκαθάρισε πάντως πως για να γίνουν όσα πρέπει, όπως να σταματήσουν κάθε λίγο μερικές δεκάδες ατόμων να κλείνουν το κέντρο, να πάψουν οι κουκουλοφόροι να ξεφτιλίζουν μια ολόκληρη πόλη, να σταματήσει το έγκλημα στα Πανεπιστήμια, να σταματήσουν οι υπέρμετροι φόροι και τα χαράτσια στους μικρομεσαίους και να βρεθεί λύση στη λαθρομετανάστευση, χρειάζονται 4 πράγματα:

- Πολιτική σταθερότητα

- Ρεαλιστικές μεταρρυθμίσεις

- Κοινωνική συνοχή

- Ομπρέλα της Ευρώπη

Σχετικά με το τελευταίο, σημείωσε μάλιστα πως η χώρα μας χρειάζεται τώρα, περισσότερο παρά ποτέ την Ευρώπη αλλά και η Ευρώπη, έχει ανάγκη την Ελλάδα.

Το... «τολμηρό σχέδιο», Σαμαρά

Ο Αντώνης Σαμαράς, είπε ακόμη πως χρειάζεται «τόλμη» και «σχέδιο», υποσχόμενος, να υπάρξει ασυμβίβαστο βουλευτή-Υπουργού, αναθεώρηση της ασυλίας, ιδιωτικά πανεπιστήμια και να υπογραμμιστεί η εθνική ταυτότητα και η γλώσσα.

Ιεράρχησε μάλιστα τις προτεραιότητές του, λέγοντας πως χρειάζεται

1. Ανάκαμψη, που θα έρθει από την απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ, τόνωση της ρευστότητας, επιστροφή όσων χρωστά το δημόσιο (τα πρώτα 6,5 δις μέσα στο έτος) καθώς και χρονοδιάγραμμα μείωσης των φόρων στο 15%

2. Αποκατάσταση ακραίων αδικιών: με εύρεση ισοδύναμων μέτρων για τις χαμηλές συντάξεις και τα πολυτεκνικά επιδόματα. Ανακούφιση των δανειοληπτών, με τις δόσεις να μη ξεπερνούν το 30% των εισοδημάτων τους. Αποζημίωση των ιδιωτών ομολογιούχων του δημοσίου. Όσο για τα μέτρα του Ιουνίου, δεσμεύθηκε πως δε θα ληφθούν, αλλά θα αντικατασταθούν από ισοδύναμα και περικοπές της σπατάλης.

3. Ασφάλεια του Πολίτη: «Θα τελειώσω με τους κουκουλοφόρους. Θα τους βγάλω τις κουκούλες», επανέλαβε, ενώ είπε πως θα βρει λύση για τα γκέτα των μεταναστών, τις συμμορίες των παρανόμων ενώ θα εκπέμψει και το αίσθημα του δημοσίου περί δικαίου αισθήματος με

- Τον έλεγχο του πόθεν έσχες, όλων όσοι κατέλαβαν δημόσιες θέσεις από το 1974 και μετά

- Τη σύσταση εξεταστικής Επιτροπής για το πώς φθάσαμε στο Μνημόνιο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή