Α. Σαμαράς: Μπαίνω στο γήπεδο για τη νίκη

«Εκβιαστικό είναι να με υποχρεώσετε να συγκυβερνήσω μαζί με το ΠΑΣΟΚ», τόνισε μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του Μεγάλου Καναλιού «Ανατροπή», ο Αντώνης Σαμαράς, που ξεκαθάρισε πως οι εκλογές έρχονται στις 6 Μαΐου.

«Δεν έχω τίποτε με τον κύριο Βενιζέλο. Το ΠΑΣΟΚ όμως δεν το εμπιστεύομαι», δήλωσε επιχειρηματολογώντας υπέρ της άρνησής του να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως με το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορέσει ούτε τις συντεχνίες να χτυπήσει, ούτε την εξεταστική για το πως φθάσαμε στο Μνημόνιο να προχωρήσει, ούτε τη λαθρομετανάστευση να καταπολεμήσει «με το ΠΑΣΟΚ της Υπατίας», όπως είπε.

Σε ερώτημα του Γιάννη Πρετεντέρη σχετικά με το ποιός θα είναι πρωθυπουργός, σε περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας και αν θα μπορούσε ο ίδιος, με πρώτο κόμμα τη ΝΔ, να δεχθεί άλλο πρόσωπο πέραν του εαυτού του, ο κύριος Σαμαράς μίλησε για «πρωθυπουργία του προέδρου το πρώτου κόμματος της Βουλής»

Σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΔΗ.ΣΥ. ή τον ΛΑ.Ο.Σ. θύμισε πως «η κα Μπακογιάννη έχει πει ότι η αυτοδυναμία είναι εφιάλτη» και πως «ο κος Καρατζαφέρης έχει άλλη άποψη για την πολιτική».

«Ασυλία στο ΠΑΣΟΚ» η ψήφος σε Καρατζαφέρη, Καμμένο, Μπακογιάννη

«Όποιος τα ψηφίσει δίνει φιλί ζωής και ασυλία στο ΠΑΣΟΚ....Δεν βλέπω το λόγο να υπάρχουν κόμματα διαμαρτυρίας. Είναι κόμματα που δεν έχουν θέσεις», είπε ο κος Σαμαράς, ζητώντας αυτοδυναμίας και επιχειρώντας να φρενάρει τις διαρροές προς τα υπόλοιπα κόμματα της δεξιάς πολυκατοικίας, τα οποία γεννήθηκαν από τη «μήτρα» της ΝΔ, όπως είπε.

«Πιστεύω ότι αδύναμες κυβερνήσεις γενικώς, ιδιαίτερα σε μια τέτοια περίοδο που περνάει σήμερα η Ελλάδα, που απαιτεί να υπάρχουν γρήγορες και ισχυρές αποφάσεις και τολμηρές αποφάσεις, τέτοιου είδους συγκυβερνήσεις, με ασθενείς ηγεσίες και αδύναμες κυβερνήσεις, τις θέλουν μόνον εκείνοι που εκπροσωπούν ένα φαύλο πολιτικό σύστημα. Εκείνοι οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται για να αλλάξει ουσιαστικά τίποτα», είπε στηρίζοντας τη θέση του για νωπή, καθαρή, λαϊκή εντολή.

«Στις κρίσιμες αποφάσεις που πήραμε, είναι άλλοι που τις αντέχουν και άλλοι που δεν τις αντέχουν», σημείωσε σε σχέση με τη στάση του τους προηγούμενους μήνες, λέγοντας πως ο αστικός χώρος γκρίνιαζε και τώρα λέει ως καλά έκανε.

Ανόητες φωνές ήθελαν να πω όχι στο Μνημόνιο 2

Ο πρόεδρος της ΝΔ, στήριξε εκ νέου την απόφασή του να ψηφίσει το δεύτερο Μνημόνιο, λέγοντας πως αυτό περιλαμβάνει μείωση χρέους, μείωση επιτοκίου και μετάθεση στο μέλλον της υποχρέωσης να πληρωθούν τα δάνεια και τόνισε πως δεν θα μπορούσε να ρίξει τη χώρα στο γκρεμό, τη στιγμή που λόγω της «γκάφας» και της «κουταμάρας του δημοψηφίσματος, ήταν έτοιμοι να μας διώξουν από το Ευρώ».

«Ανόητες φωνές θα ήθελαν να κερδίσω ορισμένα χειροκροτήματα για την κηδεία της Ελλάδας», είπε, αιτιολογώντας την απόφασή του να σώσει τη χώρα αντί να προτιμήσει το πολιτικό κέρδος.

«Έφυγε ο κος Παπανδρέου. Θα φύγει τώρα και το ΠΑΣΟΚ. Άλλο αυτό και άλλο να φύγουμε εμείς από την Ευρώπη», είπε, εξηγώντας πως χρειαζόμαστε την Ευρώπη, ως ομπρέλα για την ΑΟΖ αλλά και πως η Ευρώπη μας έχει ανάγκη περισσότερο παρά ποτέ.

350 εκ Ευρώ όλες οι δεσμεύσεις μας

Ο πρόεδρος της ΝΔ απέφυγε να δώσει περισσότερες υποσχέσεις πέραν των όσων έχει ήδη δώσει, μιλώντας για αποκατάσταση των αδικιών στους χαμηλοσυνταξιούχους, τους πολύτεκνους και τους κτηνοτρόφους, τροποποιήσεις τις οποίες κοστολόγησε στα 350 εκ Ευρώ.

Σχετικά με τα νέα μέτρα, ο κος Σαμαράς είπε πως η Τρόικα δέχεται ισοδύναμα μέτρα και πως το έχει και η ίδια δηλώσει. Έδωσε μάλιστα ως παράδειγμα, την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στα καύσιμα και την περιστολή των δαπανών στο δημόσιο ως μέσα εξασφάλισης πόρων, προκειμένου να μην υπάρξουν οριζόντιες περικοπές.

«Τα χειρότερα προσπαθώ να αποτρέψω», είπε χαρακτηριστικά. «Τα χέρια μας είναι δεμένα για ένα ποσοστό. Είναι ελεύθερα για ένα άλλο», σημείωσε, φέρνοντας ως παράδειγμα το φορολογικό νομοσχέδιο και υπενθυμίζοντας τις θέσεις της ΝΔ για τους φορολογικούς συντελεστές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, υποσχέθηκε εκ νέου την αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος των ελλήνων ιδιωτών ομολογιούχων, λέγοντας πως τους ανθρώπους αυτούς τους «κατέκλεψαν», ενώ υποστήριξε πως δεν υπάρχει θέμα για επιβολή φόρου ιδιοκατοίκησης.

«Οι τροποποιήσεις τα λένε όλα...»

Ο κος Σαμαράς, υποσχέθηκε εκ νέου επαναδιαπραγμάτευση, λέγοντας πως ο όρος τροποποίηση που χρησιμοποίησε «τα λέει όλα».

Παράλληλα, υποσχέθηκε την κατάργηση του νόμου Ραγκούση για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης ενώ επανέλαβε πως θα βγάλει τις κουκούλες των κουκουλοφόρων, βάζοντας ως στόχο «να τελειώσει ο αυτισμός του κράτους» και να ενισχυθεί η ασφάλεια των πολιτών.

«Αυτά τελειώσανε», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος και στα επεισόδια στα ελληνικά Πανεπιστήμια, τονίζοντας πως για ορισμένες τέτοιες πρωτοβουλίες δεν απαιτείται η άδεια της Τρόικα.

Θα κυβερνήσω με τους πιο άξιους

Κληθείς να απαντήσει, στο ερώτημα «με ποιούς θα κυβερνήσει», απήντησε με τους πιο άξιους ενώ επανέλαβε πως όποιους δεν βρει αιρετούς, θα τοποθετήσει εξωκοινοβουλευτικούς.

Μελέτη - Επίβλεψη – Εκτέλεση του Μνημονίου: Βενιζέλος

«Τα ίδια είναι», το σχόλιο του Αντώνη Σαμαρά για το νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, στον οποίο απέδωσε τις ίδιες ευθύνες με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ο αρχηγός της ΝΔ, σημείωσε πως ο κος Βενιζέλος δεν είναι άμοιρος ευθυνών λέγοντας πως «μελέτη επίβλεψη εκτέλεση: Βενιζέλος του Μνημονίου». Θύμισε μάλιστα πως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπερασπίστηκε τη μεγαλύτερη –όπως το χαρακτήρισε- ανοησία, το δημοψήφισμα και όλα τα «εγκλήματα που αποτελείωσαν την Ελλάδα», μνημονεύοντας τη φράση της Βάσως Παπανδρέου.

Ο αρχηγός της ΝΔ, δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την εκλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου, χωρίς άλλο συνυποψήφιο», κάνοντας λόγο για «σοβιετικό σύστημα».

Απαράδεκτη η εικόνα με τις τροπολογίες

Ο κος Σαμαράς, καταδίκασε την εικόνα με την κατάθεση δεκάδων τροπολογιών στη Βουλή τις τελευταίες ημέρες.

«Έγιναν άσχημα μπλεξίματα και από την πίεση του κόσμου και από διάφορες ανοησίες που έγιναν σε επίπεδο βουλευτών. Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι μόνο οι συμβατικές υποχρεώσεις που πρέπει για το PSI και τη δανειακή σύμβαση τους είπα θα ψηφίζουμε και τίποτε άλλο. Αυτή τη στιγμή έχουμε σήμερα νομίζω περνάει του Γιαννίτση για τους Δήμους, περνάει αύριο ή σήμερα του Κουτρουμάνη για το ΙΚΑ, υπάρχει ακόμη και κάτι το οποίο είναι αν δεν κάνω λάθος κύρωση αναπήρων του Ο.Η.Ε. πάρα πολύ σημαντικό, χρόνια το κυνηγάνε οι ανάπηροι, πρωτοβουλία Δήμα Υπουργού των Εξωτερικών. Αυτά τα τρία είναι και τελειώσαμε», σημείωσε αναλυτικά..

Διαβάστε ακόμη: Α. Σαμαράς: Δεν εμπιστεύομαι το ΠΑΣΟΚ

Διαβάστε ακόμη: Σαμαράς: Εγώ τσακώθηκα με την Μέρκελ

Διαβάστε ακόμη: Α. Σαμαράς: Τα χειρότερα προσπαθώ να αποφύγουμε

Διαβάστε ακόμη: Α. Σαμαράς: Η ασφάλεια δείχνει εάν υπάρχει δημοκρατία