Κρίσιμη σύσκεψη στο Μαξίμου για την επισιτιστική ασφάλεια της Ελλάδας, τις ζωοτροφές, τα λιπάσματα

Στη σύσκεψη στο Μαξίμου συμμετέχει πλειάδα υπουργών του οικονομικού κύκλου
Μέλημα της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξουν ελλείψεις στην αγορά
INTIME NEWS

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία προεδρεύει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αντικείμενο τον επισιτιστικό εφοδιασμό και την ενδυνάμωση του πρωτογενούς τομέα.

Στη σύσκεψη συμμετέχει πλειάδα υπουργών του οικονομικού κύκλου, όπως οι κ.κ. Σταϊκούρας, Σκυλακάκης, Γεωργιάδης, Γεωργαντάς, Σκρέκας, Δημητριάδης οι υπουργοί Επικρατείας κ.κ. Γεραπετρίτης και Σκέρτσος και η γενική γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου. Μέλημα της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξουν ελλείψεις στην αγορά, αλλά και να παρουσιαστούν από το οικονομικό επιτελείο και άλλες επιλογές για τη στήριξη των ευάλωτων για την ανάσχεση της ακρίβειας.

Ο κ. Μητσοτάκης προαναγγέλλοντας τη σημερινή σύσκεψη την περασμένη Παρασκευή από τις Βρυξέλλες τόνισε ότι η παγκόσμια επισιτιστική κρίση απασχολεί την κυβέρνηση αν και όπως επισήμανε «δεν αφορά τη χώρα μας, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μια τέτοια κρίση».

«Επισιτιστικός κίνδυνος δεν υφίσταται για τη χώρα μας» τόνισαν και πηγές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημειώνοντας ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης θα εξεταστούν οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης για την αποτροπή κάθε επισιτιστικού κινδύνου.

H σύσκεψη ανάμεσα στον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Γεωργαντά επικεντρώνεται επίσης σε δυο ακόμη ζητήματα.

  • Το πρώτο αφορά την αύξηση στις τιμές των ζωοτροφών. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διαθέσει 40 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων.
  • Δεύτερο εξίσου σημαντικό ζήτημα είναι η τιμή των λιπασμάτων, η οποία από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, έχει σημειώσει μεγάλη αύξηση.

Διαβάστε επίσης:

Σύσκεψη Μητσοτάκη για την επισιτιστική ασφάλεια της Ελλάδας, τις ζωοτροφές και τα λιπάσματα

Ο πόλεμος, η ενεργειακή κρίση και η ευκαιρία