Α. Σαμαράς: Έχουμε ένα ρεύμα νίκης

Την άποψή του πως ο Ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται ότι η Νέα Δημοκρατία έχει συγκεκριμένο σχέδιο για την Ελλάδα, εξέφρασε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ο κ. Σαμαράς, τόνισε συγκεκριμένα: «Πρώτον, έχουμε όλες τις ενδείξεις ότι έχουμε ένα ρεύμα νίκης, ένα ρεύμα δυναμικής κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όλος ο ελληνικός λαός και κυρίως οι αναποφάσιστοι είναι εκείνοι οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι έχουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο, ένα συγκροτημένο σχέδιο, που είναι για ανάπτυξη, που είναι για το αύριο, που είναι για τα παιδιά τους.

Από κει και πέρα ξέρουν επίσης ότι αυτό το οποίο εξαρχής φωνάζαμε, δηλαδή την ανάγκη ανάπτυξης, όταν οι άλλοι πολλές φορές κάγχαζαν με αυτή την άποψη μας, είναι κάτι το οποίο επαληθεύτηκε και από εμάς και από την Ευρώπη.

Πάμε τώρα στο θέμα της λεγόμενης αλλαγής πορείας. Δυο χρόνια μόνος μου φώναζα κ. Παπαπαναγιώτου για ανάπτυξη. Έλεγα ότι «αν προχωρήσετε παρακάτω με αυτή την πολιτική, με αυτή τη λάθος συνταγή, πάτε στο γκρεμό». Και το έλεγα στο δίδυμο Παπανδρέου - Βενιζέλο.

Θα μπορούσα κι εγώ να περιμένω κυνικά να επαληθευτώ, να πέσει η Ελλάδα στο γκρεμό, να έχω το 80% του κόσμου μαζί μου και να λέει «μπράβο Αντώνη». Όμως ο κόσμος θα ήταν καλύτερα; Δεν θα υπήρχε το πρόβλημα των καταθέσεων, των συντάξεων, των φαρμάκων που ξαφνικά θα εξαφανιζόντουσαν»;