Οι προτάσεις Σαμαρά για Παιδεία, Εκκλησία, Υγεία

«Πολλά παιδιά δεν ξέρουν να διαβάζουν Παπαδιαμάντη, για να μην πω δεν ξέρουν ποιος είναι ο Παπαδιαμάντης», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ από το Ζάππειο, αναφερόμενος στην Παιδεία.
Οι προτάσεις Σαμαρά για Παιδεία, Εκκλησία, Υγεία
2'

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε την ανάγκη οι αλλαγές στην παιδεία να ξεκινήσουν από το δημοτικό, τονίζοντας πως πρέπει να ξαναδούμε τι και πως το διδάσκουμε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως η Νέα Δημοκρατία θα επανεξετάσει πλευρές του νόμου πλαισίου, που είναι ίσως ανεφάρμοστες, πέρα από την κατάργηση του ασύλου που έχει ήδη ψηφιστεί με συντριπτική πλειοψηφία στη Βουλή.

Όπως τόνισε ο κ. Σαμαράς, στόχος είναι να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια λειτουργώντας κανονικά από την 1η Σεπτεμβρίου 2012. Κατεύθυνση της Νέας Δημοκρατίας είναι να διατηρηθεί το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, αλλά να υπάρχει και η αυτονόητη εποπτεία του κράτους.

«Ακόμα η έμφαση πρέπει να δίνεται όλο και περισσότερο στην έρευνα. Γιατί δεν υπάρχει σύγχρονη εκπαίδευση χωρίς έρευνα. Και γιατί δεν υπάρχει εθνική ανάπτυξη χωρίς έρευνα. Δεν μπορεί, όποια πέτρα για αν σηκώσεις στο εξωτερικό να βρίσκεις επιτυχημένους Έλληνες ερευνητές και στην Ελλάδα η έρευνα να καρκινοβατεί. Αυτό θα σταματήσει!», σημείωσε ο κ. Σαμαράς.

Εκκλησία

Αναφερόμενος στο ρόλο της εκκλησίας, ο κ. Σαμαράς επεσήμανε πως οι πνευματικές παραδόσεις αναγνωρίζονται από το Σύνταγμα και πως πρέπει να μείνει ισχυρή η πνευματικότητα της εκκλησίας.

Διευκρίνισε μάλιστα πως η μισθοδοσία των κληρικών θα συνεχίσει να γίνεται από το κράτος.

Υγεία

Ο κ. Σαμαράς αναφορικά με το σχέδιο της Ν.Δ. για την υγεία, χαρακτήρισε σωστή τη διάκριση Συνταξιοδοτικής ασφάλισης από την Περίθαλψη υγείας, την ενοποίηση των κλάδων υγείας σε ένα ενιαίο φορέα, την ενοποίηση των ταμείων και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση ενώ πρότεινε:

• Την κάρτα υγείας
• Τη λειτουργία δικτύου πρωτοβάθμιας περίθαλψης
• Την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του ΕΟΠΠΥ
• Την καλύτερη αμοιβή των γιατρών
• Τη ενίσχυση των φαρμακοποιών

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή