Γ. Καρατζαφέρης:Γιατί έφερα τη γραμματέα του Χριστοφοράκου στο κόμμα

Συνέντευξη-«φωτιά» του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γιώργου Καρατζαφέρη, που προαναγγέλλει αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της Siemens.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι γνωρίζει ποιοι συμμετείχαν στο «πάρτι» με τις μίζες στις προμήθειες της γερμανικής εταιρείας και εξηγεί για ποιον λόγο έφερε στο κόμμα του την κ. Αικατερίνη Τσακάλου, γραμματέα του κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου, άλλοτε ισχυρού άνδρα της Siemens.

O κ. Γ. Καρατζαφέρης ξεκαθάρισε ποια θα είναι η στάση του κατά την επόμενη ημέρα των εκλογών και έδωσε τη δική του εκδοχή για απεμπλοκή της χώρας από τα δεσμά του μνημονίου. Ο ίδιος επιτέθηκε κατά της «Χρυσής Αυγής», που παρομοίασε με Νορβηγό μακελάρη!

Ερ: Κύριε πρόεδρε, τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές, πού βρίσκεται το ΛΑ.ΟΣ. και τι εικόνα περιμένετε για τις 7 του Μάη στη Βουλή;

Απ: Εμείς χρειαζόμαστε ακόμα μία ψήφο και την αναζητώ σε όλη την Ελλάδα. Ο ΛΑ.ΟΣ. προβάλλει σήμερα ίσως η μόνη δύναμη σταθερότητας και ομαλότητας. Εμείς δεν είμαστε σε ένα στείρο “όχι” και σε μία εξαλλοσύνη που είναι αρκετοί φορείς σήμερα. Ούτε είμαστε βερμπαλιστές και αλαζόνες, που είναι κάποιοι άλλοι. Την Κυριακή το βράδυ, θα χρειαστεί μυαλό, ο κόσμος πρέπει να ψηφίσει όχι με θυμό, αλλά με λογική. Η χώρα δεν μπορεί να μπει σε περιπέτειες, αλλά δεν μπορεί ταυτοχρόνως να ακολουθήσει το μνημόνιο: Είναι ταφόπλακα, το λένε όλοι οι οικονομολόγοι του κόσμου, το λέει και η Λαγκάρντ. Άρα, θα χρειαστούμε ευθύνη και αυτή την ευθύνη την προσφέρω στον κόσμο. Πάμε για μία πολυκομματική βουλή με ακραία στοιχεία μέσα, οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες. Ήδη προβάλλεται από τώρα ότι θα υπάρξουν πιεστικές ομάδες και πιστεύω ότι ο κόσμος θα αντικαταστήσει το θυμό με λογική.

Ερ: Θα υπάρξει κυβέρνηση στις 7 του Μάη ή θα ξεκινήσει μία περιπέτεια αλλεπάλληλων εκλογών;

Απ: Είναι τόσο περίπλοκη και δύσκολη η κατάσταση που όλοι θα αναγκαστούν να πάμε σε μία κουβέντα, σε μία συνεννόηση. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε ούτε μία ημέρα.

Δεν στηρίζω Σαμαρά και Βενιζέλο για πρωθυπουργούς

Ερ: Είστε έτοιμος να συνεργαστείτε με κάποια κόμματα, προκειμένου να υπάρξει κυβέρνηση;

Απ: Εγώ δεν μπορώ να στηρίξω το μνημόνιο. Δεν λέω το στείρο “όχι”, όπως λέει ο κ. Καμμένος, ο κ. Τσίπρας, η κ. Παπαρήγα, οι “Χρυσαυγίτες”. Περιορίζεται ο χώρος εκείνων με τους οποίους μπορούμε να μιλήσουμε. Αν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος θελήσουν να γίνουν πρωθυπουργοί δεν θα τους στηρίξω, διότι έχουν υπογράψει επιστολή στην κ. Λαγκάρντ, όπου λένε ότι όσο θα πολιτεύονται, δεν θα ασκήσουν πολιτική εναντίον του μνημονίου. Υπάρχουν πρόσωπα μέσα στα δύο μεγάλα κόμματα που θα μπορούσε κάποιος να συνεννοηθεί. Αν και νομίζω ότι είναι τέτοια η δοκιμασία, που θα υπάρξουν και εσωτερικές αλλαγές στα κόμματα αυτά.

Ερ: Ποια είναι η απάντησή σας στο μνημόνιο;

Απ: Έχω ένα πρόγραμμα που το δουλεύω δύο μήνες. Σύμπτυξη του μετώπου του Νότου. Έχω μιλήσει με 45 και πλέον ευρωβουλευτές από Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ισπανία και τώρα από τη Γαλλία. Όλοι εμείς βρισκόμαστε κάτω από τη δουλεία της λιτότητας που θέλει να επιβάλλει η κ. Μέρκελ προς όφελος της Γερμανίας. Πρέπει ο Νότος να πάει σύσσωμος και να πει μέχρι εδώ, πρέπει να αλλάξει η πολιτική. Εμείς θα πάμε να αλλάξουμε τη λάθος πολιτική και θα πάψει να υφίσταται η Τρόικα.

Ερ: Φοβάστε την πτώχευση;

Απ: Μέχρι το 2013 θα αλλάξουν χέρια 600.000 σπίτια, θα δημευθούν. Αυτό πρέπει να το σταματήσουμε. Δεν φοβάμαι την πτώχευση, αλλά αν εφαρμοσθούν αυτά που υπέγραψαν Σαμαράς και Βενιζέλος, θα έχουμε διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής. Αυτοί που παίρνουν συν - πλην 1.000 ευρώ θα πάνε στα 220. Μιλάμε για ανθρωποφαγία, αυτό με φοβίζει.

Επίθεση στη «Χρυσή Αυγή»

Ερ: Πού οφείλεται η πτώση του ΛΑ.ΟΣ., σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις;

Απ: Δεν υπήρξε πτώση, την εμφάνισαν. Η Τρόικα έχει εδώ ένα γραφείο δημοσίων σχέσεων, στο οποίο προσχώρησαν γραφίδες και μικρόφωνα. Εγώ όμως είμαι αυτοδημιούργητος, από φτωχή οικογένεια, έχω μάθει να πολεμάω και να κερδίζω. Ουαί και αλίμονο από τα παιδιά του σωλήνα, που είχαν μπαμπάδες πρωθυπουργούς, προέδρους ή μεγαλογιατρούς των ανακτόρων, τα βρήκαν έτοιμα και φοβούνται να αναμετρηθούν.

Ερ: Πιστεύετε ότι χάσατε ένα κομμάτι λόγω ύπαρξης της Χρυσής Αυγής;

Απ: Ναι, όπως όλα τα κόμματα. Από τη στιγμή που είχα πάρει τον Βορίδη και τον Γεωργιάδη, όλοι με έλεγαν ακροδεξιό. Εγώ, όμως, δεν ήμουν. Το 2004 όταν έγινα ευρωβουλευτής, μου πρότειναν την προεδρία των ακροδεξιών όπου ήταν ο Λεπέν και κάποιοι άλλοι και είπα “ευχαριστώ δεν θα πάρω”, δεν ανήκω εδώ. Όμοιο της “Χρυσής Αυγής” δεν υπάρχει, μόνο ο Νορβηγός εκτελεστής. Εγώ θα ρωτούσα τον κ. Μιχαλολιάκο, αποτάσσεις τον Χίτλερ και τον παγανισμό; Ακραίες καταστάσεις. Εγώ πολεμάω τη Γερμανία στο πρόσωπο της κ. Μέρκελ και αυτοί ομοίουν στη χειρότερη Γερμανία του Χίτλερ. Δεν μπορούν να συλλειτουργήσουν μαζί μας. Στις 18 Απριλίου, που έκανα εκδήλωση τιμής στον αείμνηστο τον Κορεζή, αυτοί μαζεύτηκαν σε ένα στέκι στην πλατεία Αμερικής και έκαναν γιορτή για τα γενέθλια του Χίτλερ. Προσβάλλουν, απειλούν, φοβίζουν κόσμο. Πηγαίνουν τα βράδια έξω από σπίτια δημοσιογράφων και τους πιέζουν και πιάνουν μέλη της οικογενείας τους. Είχαν βασικό σύνθημα “να καεί το μπουρδέλο η Βουλή” και θα είναι τώρα μέσα; Φοβούμαι ότι την Κυριακή το βράδυ θα είναι η αρχή κακών δεινών για τη χώρα.

«Θα αποκαλύψω ποιοι τα πήραν από τη Siemens»

Ερ: Ο κόσμος ζητάει τιμωρία των ενόχων και κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Απ: Συμφωνώ και απαιτείται αλλαγή του Συντάγματος. Ο υπουργός να υπόκειται στην ίδια κατηγορία με τον απλό πολίτη. Ακόμη ζητώ ψάξιμο από την αρχή όλων των εισαγγελικών παραγγελιών: 85 παραγγελίες για έρευνα υπουργών υπάρχουν στη Βουλή, οι οποίες δεν εξετάστηκαν. Υπήρξε συνενοχή των μεγάλων κομμάτων και στο θέμα του Τσοχατζόπουλου.

Δεν ήρθαν στο ντιμπέιτ, διότι έκανα μία μετεγγραφή – κλειδί. Όταν έπεισα την κ. Κατερίνα Τσακάλου, πρώην γραμματέα του Χριστοφοράκου, να κατέβει με το ΛΑ.ΟΣ., είπαν: “αμάν τι έχει στο αρχείο του ο Καρατζαφέρης”. Έχω πολλά στο αρχείο μου. Την τελευταία ώρα που έκλεινε η Βουλή, έφεραν νόμο άρσης κάθε διαδικασίας για τη Siemens, διότι αυτά φοβόντουσαν. Επιμένω μέχρι τελευταία στιγμή να έρθουν στο ντιμπέιτ να τους τα δείξω κατά πρόσωπο, ποιο είναι το μικρό κόμμα που τα πήρε, ποιοι είναι οι ταμίες. Ειδάλλως θα ζητήσω από την κ. Τσακάλου να δώσει συνέντευξη τύπου και να τα βγάλει όλα στη δημοσιότητα.

Δείτε τη συνέντευξη του Γιώργου Καρατζαφέρη