Ε. Βενιζέλος: Η χώρα χρειάζεται «διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης»

Η χώρα είναι ανάγκη να αποκτήσει μια «διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μιλώντας στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι η συνεργασία των κομμάτων σε ένα κυβερνητικό σχήμα είναι επιβεβλημένη. «Ο κόσμος ζητά συνεργασίες, οι αριθμοί επιβάλλουν συνεργασίες, αλλά πολιτικά ρεαλιστικές και ισορροπημένες, που μπορούν να κυβερνήσουν τη χώρα, να δώσουν λύση και όχι να επιδεινώσουν τα προβλήματα», ανέφερε, προσθέτοντας: «χρειάζεται διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, εθνική στρατηγική ολοκληρωμένη, υπεύθυνη και εφικτή».

Ο ίδιος ζήτησε να προκύψει από τις εκλογές «ισχυρό ΠΑΣΟΚ», σημειώνοντας ότι η «δήθεν πόλωση μπορεί να σπάσει μέσα από την ανάδειξη του τρίτου πόλου», προσθέτοντας ότι γνωρίζει την επιθυμία του κόσμου, να δει νέα πρόσωπα και ανθρώπους που δεν έχουν δοκιμαστεί στην άσκηση εξουσίας.

«Εμείς δεν θέλουμε τον εαυτό μας στην εξουσία, αλλά το ΠΑΣΟΚ ως εγγυητή των ασφαλών, ευρωπαϊκών και προοδευτικών πολιτικών εξελίξεων», διευκρίνισε, εκτιμώντας ότι εφόσον λυθεί το πολιτικό πρόβλημα της χώρας, «θα λύσουμε το κοινωνικό και οικονομικό».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, το πολιτικό πρόβλημα «δεν λύνεται με δύο μονομάχους που χωρίς να έχουν συνείδηση του μικρομεγαλισμού, πιστεύουν ότι μπορούν να δώσουν μια λύση μετά τις εκλογές».