Εκλογές 2023 - Live ο Αλέξης Τσίπρας στο MEGA

Τι απαντά ο Αλέξης Τσίπρας για τις εκλογές, την τραγωδία στα Τέμπη και την τρέχουσα επικαιρότητα 

Εκλογές 2023 - Live ο Αλέξης Τσίπρας στο MEGA
2'

Συνέντευξη στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» και τους δημοσιογράφους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για την υποψηφιότητά του και τόνισε ότι η παραίτηση του Κώστα Καραμανλή από τη θέση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών είναι υποκριτική. «Οφείλουμε όλοι να κάνουμε τα πάντα για να μην ξαναζήσουμε τέτοια τραγωδία», ανέφερε χαρακτηριστικά και ήταν σαφής: «Γιατί ο κ. Μητσοτάκης τον έβαλε υποψήφιο στις εκλογές;».

Αναφέρθηκε στο ρουσφέτι της τοποθέτησης του σταθμάρχη του ΟΣΕ, που ευθύνεται για τον θάνατο των 57 ανθρώπων στα Τέμπη: «Είναι ευκαιρία να μπει ένα τέλος σε αυτό το χάος. Ποιος ευθύνεται γι' αυτό το ρουσφέτι;», ρώτησε ξανά και ξανά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στην ακρίβεια, διερωτήθηκε «πώς μπορεί να αντέξει την ακρίβεια ο μέσος πολίτης. Πρέπει να συγκρατηθούν οι τιμές».

Επισημαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία παρουσίασε το πρόγραμμα διακυβέρνησής του, την Παρασκευή (28/04) με τίτλο «Δικαιοσύνη Παντού – Για μια Δημοκρατική Προοδευτική Διακυβέρνηση», στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται η άμεση αντιμετώπιση της ακρίβειας, η ενίσχυση των εισοδημάτων των μισθωτών, η στήριξη του κοινωνικού κράτους με έμφαση στην Υγεία και την Παιδεία και η ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους.

Παράλληλα, παρουσιάζεται ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης, στο οποίο κεντρικό ρόλο έχει η αύξηση των μισθών, η χρηματοδότηση της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας και η υποστήριξη της έρευνας και της καινοτομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καλεί τους πολίτες να μετατρέψουν το πρόγραμμά του σε εφαρμοσμένη πολιτική με τη νίκη στις εκλογές της 21ης Μαΐου και τη δημοκρατική και προοδευτική διακυβέρνηση της Ελλάδας. Το πρόγραμμα διαρθρώνεται αφενός στις άμεσες παρεμβάσεις των πρώτων 50 ημερών για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και αφετέρου στις παρεμβάσεις σε κάθε τομέα δημόσιας πολιτικής.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή