Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης: Δεν μασάμε στις απειλές Τσίπρα - Διέγραψαν τον «μαρτυριάρη» Κατρούγκαλο

Ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη συμπρωτεύουσα, μίλησε σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Παλέ ντε Σπορ, τρεις ημέρες πριν τις εκλογές και έδωσε το τέμπο της δυναμικής για τις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής

Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης: Δεν μασάμε στις απειλές Τσίπρα - Διέγραψαν τον «μαρτυριάρη» Κατρούγκαλο
5'

«Δεν μασάμε στις απειλές Τσίπρα για ειδικά δικαστήρια» δήλωσε ο πρωθυπουργός από το Παλέ ντε Σπορ και τόνισε ότι η νίκη ανοίγει από την Θεσσαλονίκη.

«Η αποψινή συγκέντρωση είναι ο καλύτερος πρόλογος της Κυριακής», ανέφερε ο πρωθυπουργός και εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι την Κυριακή ο ελληνικός λαός θα δώσει 2η ευκαιρία στη Νέα Δημοκρατία. Ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη συμπρωτεύουσα, μίλησε σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο (Παλέ ντε Σπορ), τρεις ημέρες πριν τις εκλογές και έδωσε το τέμπο της δυναμικής για τις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Αναφερόμενος στα ειδικά δικαστήρια που είπε ο κ. Τσίπρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Δεν μασάμε είναι η απάντησή μου»! «Τώρα ο Τσίπρας μας απειλεί. Είναι τσάμπα μαγκιές, ας κοπιάσουν και ας ξαναχάσουν».

«Είμαι στη πόλη που τόσο αγαπώ. Η νίκη ανοίγει από τη Θεσσαλονίκη. Σας αποκάλεσα συμπατριώτες γιατί δεν ξεχνώ ότι είμαι και απόγονος Μακεδονομάχου γιατί ο παππούς μου πολέμησε εδώ. Το γαλάζιο κύμα ξεκινά από τον Θερμαϊκό και συναντά αυτό που απλώθηκε από τα Χανιά και σε όλη την πατρίδα μας. Η σημερινή συγκέντρωση είναι ο καλύτερος πρόλογος για την Κυριακή. Γιορτάζει η μισή Ελλάδα, αλλά θα γιορτάσει και η Δημοκρατία. Θα γιορτάσει όλη η χώρα ανοίγοντας τον δρόμο για μια αυτοδύναμη Ελλάδα και μία αυτοδύναμη ΝΔ» είπε στον πρόλογό του ο πρωθυπουργός. «Ξέρετε τις μάχες που κληθήκαμε να πολεμήσουμε σε αυτή την 4ετια. Μεταναστευτικό, πανδημία, παγκόσμια κρίση, απειλές από την Τουρκία και τον πόλεμο στην Ουκρανία που έφερε ακρίβεια. Μείναμε όμως ενωμένοι. Με ένα σχέδιο 55 δις στηρίξαμε την κοινωνία. Ο αρχηγός της ΝΔ απαρίθμησε όλα τα έργα που έκανε η κυβέρνηση στην Βόρεια Ελλάδα και μίλησε για το προσωπικό του όραμα για την Θεσσαλονίκη αλλά και για το Μετρό θυμίζοντας τους «ζωγραφισμένους μουσαμάδες από ΣΥΡΙΖΑ». «Η Θεσσαλονίκη έχει τώρα και Μετρό και αρχαία» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε «εμείς δεν μιλάμε για τα έργα μας, μιλάμε με τα έργα μας». «Είπαμε θα στηρίξουμε τους αγρότες μας, θα θωρακίσουμε την άμυνα μας και θα ενισχύσουμε το κύρος της χώρας μας» πρόσθεσε και αναφέρθηκε στην επενδυτική βαθμίδα.

«Μειώθηκαν 50 φόροι. Είχα πει ότι θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ 30% και μειώθηκε 35%. Το αφορολόγητο αυξήθηκε. Καταργήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης. Σε 48 μήνες δημιουργήσαμε 300.000 θέσεις εργασίας. Είμαστε κοντά στην επενδυτική βαθμίδα. Για να κατακτηθείτε έχει μία προϋπόθεση., μια σταθερή κυβέρνηση, δηλαδή κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Είμαστε η μεγάλη παράταξη του Κ. Καραμανλή. Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε, αλλά και οι συνταξιούχοι είδαν για πρώτη φορά αυξήσεις ύστερα από 12 χρόνια και όσοι αδικήθηκαν από τον νόμο Κατρούγκαλου θα συνεχίσουν να ενισχύονται έως ότου αυτή σβήσει οριστικά».

Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια, ο πρωθυπουργός είπε: «Μέσα σε 4 χρόνια μια χώρα ξέφραγο αμπέλι, έγινε κράτος με σύνορα σε στεριά, αέρα και θάλασσα. Οι παράνομες ροές μεταναστών σχεδόν μηδενίστηκαν. Η Μόρια είναι παρελθόν και σε πείσμα ορισμένων ο φράχτης στον Εβρο επεκτείνεται. Αυτή είναι η απάντησή μας στην Τουρκία».

Και συνέχισε: «Είμαι σίγουρος ότι βλέπετε πως η Ελλάδα αλλάζει γρήγορα. Ποτέ δεν υπήρξε τόσο ενεργό ενδιαφέρον για έργα υποδομής που η Θεσσαλονίκη χρειαζόταν εδώ και δεκαετίες. Νέο παιδιατρικό νοσοκομείο, 17 νέα σχολεία, μουσείο Ολοκαυτώματος, νέα δικαστήρια και τόσες παρεμβάσεις ακόμη. Είναι μερικά από τα 30 έργα στον Δήμο Θεσσαλονίκης με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ώστε να ολοκληρωθούν ως το 2027». Δεν δίστασε να κάνει και την αυτοκριτική του λέγοντας: «Πρώτος αναγνωρίζω ότι υπήρξαν και λάθη και αδυναμίες που πρέπει να ξεπεραστούν. Οι αστοχίες του χθες πρέπει να γίνουν προτεραιότητες του αύριο», σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης.

«Αθεόφοβος ο Τσίπρας»

Χαρακτήρισε αδίστακτους τους αντιπάλους της ΝΔ και επικίνδυνη την απλή αναλογική. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ρεβάνς» και αποκάλεσε αθεόφοβο τον Αλέξη Τσίπρα που έχει δίπλα του τον καταδικασμένο Νίκο Παππά. «Νάρκη και παγίδα ακυβερνησίας η απλή αναλογική», είπε μεταξύ άλλων για τις εκλογές.

Όταν ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στον κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, ο κόσμος αποδοκίμασε τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν χρειάζονται τέτοιες αποδοκιμασίες. Η καλύτερη αποδοκιμασία είναι η κάλπη», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι τον απέσυραν από τα ψηφοδέλτια γιατί είναι μαρτυριάρης, αλλά κρατάνε τον Πολάκη και τον Παππά. Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος φοροκαταιγίδας από ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό διέγραψαν τον μαρτυριάρη Κατρούγκαλο, πρόσθεσε.

Χαρακτήρισε ντροπή τις επιθέσεις εναντίον του Διονύση Σαββόπουλου και υπογράμμισε ότι η καλύτερη αποδοκιμασία στον ΣΥΡΙΖΑ είναι να γεμίσουν οι κάλπες της Κυριακής με τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, είναι το μήνυμα που έστειλε λέγοντας: «Πάμε μαζί να βάλουμε το τρίποντο της μεγάλης νίκης. Εμείς είμαστε η παράταξη των Ελλήνων που θέλουμε να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα. Η πλειονότητα των ψηφοφόρων δεν θα υποκύψει στον τυχοδιωκτισμό», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ στο κατάμεστο Παλέ ντε σπορ.

Αύριο (Παρασκευή) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 20:30 ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο Θησείο, στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή