Αχτσιόγλου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ με εμένα πρόεδρο μπορεί να διαμορφώσει πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία»

H υποψήφια για την προεδρία του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Έφη Αχτσιόγλου μίλησε αναφέρθηκε στις καταστροφικές πυρκαγιές κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και κατόπιν μίλησε για την φονική καταιγίδα «Daniel» που «σφυροκοπά» μεγάλο μέρος της Επικράτειας τις τελευταίες ώρες.

Αχτσιόγλου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ με εμένα πρόεδρο μπορεί να διαμορφώσει πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία»
4'

H υποψήφια για την προεδρία του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο Κεντρικό Δελτίο ειδήσεων του MEGA. Η Έφη Αχτσιόγλου αναφέρθηκε στις καταστροφικές πυρκαγιές κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και κατόπιν μίλησε για την φονική καταιγίδα «Daniel» που «σφυροκοπά» μεγάλο μέρος της Επικράτειας τις τελευταίες ώρες.

Για τις πυρκαγιές και την φονική κακοκαιρία είπε: «Είναι δυστοπία αυτό που ζούμε φέτος το καλοκαίρι. Άκουσα τον κ. Μητσοτάκη να λέει στην κα. Σακελλαροπούλου να επαναλαμβάνει αυτονόητες διαπιστώσεις. Το ερώτημα είναι τι κάνει; Έγιναν έργα αντιπλημμυρικά; Καθάρισαν τα φρεάτια και τα ρέματα; Γιατί δεν υπήρχε αυτή η ετοιμότητα που λέει συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης; Δεν υπάρχει καμία διαφωνία περί ακραίων φαινομένων και καμία διαφωνία ότι η κλιματική κρίση είναι εδώ. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν δρα η πολιτεία στο επίπεδο κυρίως της πρόληψης. Είναι μία κυβέρνηση που έχει στην διαχείρισή της για 5ο καλοκαίρι τον κρατικό μηχανισμό και δεν έγιναν έργα πρόληψης. Το πρώτο επίπεδο είναι η πρόληψη και το δεύτερο επίπεδο είναι αυτό της αντιμετώπισης και το τρίτο επίπεδο είναι το επιχειρησιακό».

Για τις εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Εκτιμώ ότι μπορεί να διαμορφωθεί μία πλειοψηφία σε ό,τι αφορά το εκλογικό σώμα προς τη δική μου υποψηφιότητα. Πέντε υποψήφιοι είναι ένα σοβαρό σενάριο για να υπάρξει και δεύτερος γύρος εκλογών. Αυτό που έχω δει από τις περιοδείες είναι ότι έχει διαμορφωθεί ένα πλειοψηφικό ρεύμα στα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ για την δική μου υποψηφιότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ με εμένα πρόεδρο μπορεί να διαμορφώσει πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία κι έτσι η κοινωνία θα δείξει την πόρτα εξόδου στον κ. Μητσοτάκη και την Νέα Δημοκρατία».

Για τα αποτελέσματα εκλογών είπε: «Εκτιμώ ότι ο κ. Μητσοτάκης εμπέδωσε στην κοινωνία ένα αίσθημα περίπου ότι αυτό που ζούμε είναι το καλύτερο μπορούμε να έχουμε κι ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία εναλλακτική διέξοδος»

Σε ερώτηση για το «Πώς θα καταφέρει να πείσει την κοινωνία όταν δεν το κατάφερε ο Αλέξης Τσίπρας;» απάντησε: «Επιμένω ότι δεν πρέπει να το βάζουμε το ζήτημα στο όνομα, αλλά στο σημείο αν μπορεί να υπάρξει εξέλιξη στον χώρο μας. Προφανώς εξασθένισαν οι δεσμοί μας με την ελληνική κοινωνία. Οι πολίτες θέλουν να τους δείξουν ένα δρόμο ρεαλιστικό και βιώσιμο για μία άλλη προοπτική. Έτσι λοιπόν βλέπω την αγωνία και την ανάγκη πολλών που δεν είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι άνθρωποι που θέλουν να υπάρχει μία άλλη διέξοδο στην χώρα να προσέρχονται, να ακούν κι να ασκούν κριτική».

Η διαμόρφωση των εσωτερικών ισορροπιών του κόμματος την επομένη των εκλογών: «Θα έχουμε ένα κόμμα με κανόνες οι οποίοι θα ισχύουν από τον πρόεδρο μέχρι το κάθε μέλος. Προφανώς θα έχουμε εσωκομματική δημοκρατία αλλά άπαξ και λαμβάνεται μία απόφαση αυτή θα μας δεσμεύει και θα τηρείται από όλους».

Για την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη είπε: «Εμείς αποφασίσαμε συλλογικά ότι αυτή η υπόθεση είναι μία ανοιχτή διαδικασία. Όταν λέμε ανοιχτή διαδικασία το εννοούμε, δεν κινούμαστε με τακτικισμούς. Όποιος θέλει μπορεί να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος καταθέτοντας την πολιτική του πρόταση, την οργανωτική και την διαδρομή του. Τα καταθέτει και οι ψηφοφόροι είναι οι τελικοί κριτές. Με αυτή την έννοια η υποψηφιότητά του είναι απολύτως ευπρόσδεκτη».

Για μία πιθανή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚΚΙΝΑΛ ανέφερε: «Εμείς απλώσαμε – το προηγούμενο διάστημα – πολλαπλώς το χέρι προς τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις. Κράτησαν μία στάση που έκαναν μάλλον μονομέτωπο προς το ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και την προηγούμενη περίοδο λειτουργούσαν μάλλον συμπληρωματικά προς την Νέα Δημοκρατία ψηφίζοντας το 80% των νομοσχεδίων. Ενώ, προεκλογικά έλεγαν ότι μπορούν να συνεργαστούν εξίσου με την ΝΔ κι εντέλει τελείως καιροσκοπικά άλλαξαν αυτή την γραμμή μετά τις εκλογές επειδή είδαν μία αύξηση στα ποσοστά τους κι είπαν ότι δεν συνεργάζονται. Αυτή δεν είναι μία σοβαρή πολιτική θέση».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή