ΣΥΡΙΖΑ: Το πολιτικό σχέδιο που δεν έχει ο Κασσελάκης και η «ντρίμπλα» Χαρίτση για πιθανή διάσπαση

Ο άλλοτε υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ήταν σαφής για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, αποφεύγοντας, όμως, να πάρει θέση για το αν θα υπάρξει διάσπαση στο κόμμα.

ΣΥΡΙΖΑ: Το πολιτικό σχέδιο που δεν έχει ο Κασσελάκης και η «ντρίμπλα» Χαρίτση για πιθανή διάσπαση
Φωτογραφία αρχείου / INTIME
3'

«Θα μου επιτρέψετε να πω ότι μιλάμε πολιτικά. Όλο το τελευταίο διάστημα, η Έφη Αχτσιόγλου έκανε προσπάθεια να πολιτικοποιήσει αυτή τη διαδικασία. Η εκλογή αυτή, αφορά την εκλογή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μια δύναμη που κυβέρνηση τη χώρα και φιλοδοξεί να κυβερνήσει ξανά τη χώρα. Είναι, λοιπόν, σοβαρά τα πράγματα και οφείλουν να είναι εξόχως πολιτικά», είπε αρχικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Το πρώτο πολύ σημαντικό στοιχείο είναι η συμμετοχή. Το γεγονός ότι προσήλθαν σχεδόν 150.000 άνθρωποι είναι ένα πολύ ισχυρό μήνυμα και προς την κοινωνία και προς την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Εδώ υπάρχει αντιπολίτευση στον τόπο. Από εκεί και πέρα να μην προτρέχουμε, υπάρχει και ο δεύτερος γύρος. Σαφώς έχει προβάδισμα ο κ. Κασσελάκης, αλλά η μάχη είναι ανοικτή και αμιγώς πολιτική», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, επεσήμανε ότι: «Εγώ έχω εκφράσει την προτίμησή μου, αλλά δεν έχει να κάνει με προσωπική συμπάθεια. Εδώ δείχνουμε πολιτικό σχέδιο για να πάμε μπροστά. Η Έφη Αχτσιόγλου έχει αποδείξει ότι έχει τα εχέγγυα να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας. Οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι, οι φίλοι του πρέπει να έρθουν στην κάλπη και να βάλουμε το εμείς πάνω από το εγώ. Τον κ. Μητσοτάκη και το ισχυρό σύστημα εξουσίας θα τον νικήσουμε με σχέδιο πολιτικής και ιδεολογικής ανασυγκρότησης. Ένα σχέδιο που έχει παρουσιάσει η Έφη Αχτσιόγλου. Θα περίμενα ένα ίδιο σχέδιο και από τον Στέφανο Κασσελάκη. Δεν το έχω δει μέχρι στιγμής».

«Η Έφη Αχτσιόγλου, ζήτησε να υπάρξει ένα debate ανάμεσα στους δύο για να δούμε το πολιτικό ζήτημα. Ο κ. Κασσελάκης αρνήθηκε. Για παράδειγμα, αύριο έρχεται ένα νομοσχέδιο το οποίο σαρώνει όλα τα εργασιακά δικαιώματα. Τι λέει για αυτά ο κ. Κασσελάκης; Η Έφη Αχτσιόγλου έχει γνωστές θέσεις, τις απέδειξε και ως υπουργός. Τι λέει ο κ. Κασσελάκης για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν;», συμπλήρωσε για τη μη διεξαγωγή του debate.

«Την Κυριακή επιλέγουμε πρόεδρο που με σχέδιο, συγκροτημένο, σοβαρό, θα πάει τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά και θα τον οδηγήσει στη νίκη απέναντι στον κ. Μητσοτάκη και στο ισχυρό σύστημα εξουσίας που έχει συγκρατήσει», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Χαρίτσης.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο διάσπασης, απάντησε ότι: «Πάρα πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπου κι αν στοιχίζονται σήμερα, έχουν δώσει πάρα πολύ μεγάλες μάχες για την ενότητα του χώρου μας. Μία ενότητα που δεν ήταν πάντα αυτονόητη. Θυμάστε που και εσείς οι δημοσιογράφοι λέγατε για τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε δώσει πολλές μάχες για αυτή την ενότητα».

Για το τι θα πράξει ο ίδιος, υποστήριξε: «Θα δούμε τι θα επιλέξει το εκλογικό σώμα του ΣΥΡΙΖΑ και εμείς από εκεί και πέρα θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχες για την ελληνική κοινωνία».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή