Αποτελέσματα Εκλογών ΣΥΡΙΖΑ: Η Κουμουνδούρου έκανε «coming out» με Κασσελάκη

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν αντιπολίτευση με φρου φρου κι αρώματα - Δικαίωμά τους. Απλά δεν θα έχουν άλλες ευκαιρίες στο μέλλον

Αποτελέσματα Εκλογών ΣΥΡΙΖΑ: Η Κουμουνδούρου έκανε «coming out» με Κασσελάκη
2'

Από το αποτέλεσμα των εκλογών γίνεται σαφές ότι η εκλογική δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε με αλλά κριτήρια και όχι με πολιτικά.

Με γνώμονα την τακτική «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έφεραν το τιμόνι του κόμματος ένα ξένο σώμα για την αριστερά πού όμως έχει αρκετές επικοινωνιακές ικανότητες ως performer.

Και βεβαίως δεν είναι μόνο αυτό αξίζει να σημειώσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την επιλογή Κασσελάκη έκανε αυτό που λέμε coming out, απελευθερώθηκε και ομολόγησε τη πραγματική πολιτική του ταυτότητα.

Ανέδειξαν στην προεδρία του κόμματος έναν άνθρωπο με εξεζητημένη ατζέντα γύρω από τα εθνικά θέματα, μια gay ατζέντα που κινείται στο χώρο του δικαιωματισμού, της lifestyle εικόνας και που βεβαίως σε καμία περίπτωση δεν έχει σχέση με την ανασύνταξη της ευρύτερης πατριωτικής δημοκρατικής παράταξης.

Επέλεξαν για την αρχηγία του κόμματος έναν άνθρωπο χωρίς καμία πολιτική βαρύτητα, έναν επιτηδευμένα ανεπιτήδευτο, επειδή πίστεψαν και πιστεύουν ότι μπορεί με κάποιο τρόπο λόγω της δημοσιότητας του να τους οδηγήσει ξανά στην κατάληψη των αρμών της εξουσίας.

Σε αυτές τις εκλογές συγκρούστηκαν δύο διαφορετικοί κόσμοι: ο κόσμος της μητρότητας από τη μία μεριά των οποίων εκπροσωπούσε μία δυναμική γυναίκα και μάνα, και από την άλλη μεριά ένας κόσμος ιδιόρρυθμου μοντερνισμού, μιας άλλης δήθεν κανονικότητας.

Με νύχια και με δόντια με σκληρή προπαγάνδα και διαφήμιση επιβλήθηκε αυτός ο δεύτερος κόσμος της δήθεν κανονικότητας. Όπως όλα δείχνουν από αύριο κιόλας η Κουμουνδούρου μπαίνει σε μία φάση περιδίνησης με ισχυρό ενδεχόμενο αποχωρήσεων αλλά και διαγραφών παλαιών στελεχών. Αυτό βέβαια είναι το λιγότερο. Το σημαντικότερο είναι οτι για πολύ καιρό η χώρα θα μείνει χωρίς αξιωματική αντιπολίτευση χωρίς δηλαδή το αντίπαλο δέος που θα έπρεπε να ελέγχει την κυβέρνηση.

Το σημαντικότερο είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης για πολύ καιρό ακόμα θα εξακολουθεί να παίζει μπάλα μόνος του και θα έχει απέναντί του έναν τύπο που θα του δίνει πάσες για να χαρακτηρίζει την αξιωματική αντιπολίτευση γραφική και ντεκαντανς.

Το πρώτο συμπέρασμα που βγαίνει από τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα πολύ τυχερό κόμμα.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Κασσελάκης ή Αχτσιόγλου - Νέα αποτελέσματα

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πόσους σταυρούς πήραν Κασσελάκης και Αχτσιόγλου- Η πρώτη διαρροή αποτελεσμάτων

LIVE Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Η ώρα της αλήθειας για Αχτσιόγλου και Κασσελάκη - Αναμονή για τα αποτελέσματα

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή