Μητσοτάκης από Νέο Δελχί: Σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις για τους εργάτες από την Ινδία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο ελληνο-ινδικό επιχειρηματικό φόρουμ με τίτλο «Exploring Economic Collaboration Between Greece and India: Future Prospects», στο Mumbai, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης στο Νέο Δελχί.

Μητσοτάκης από Νέο Δελχί: Σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις για τους εργάτες από την Ινδία
1'

Πρόσκληση σε ινδικές εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό του, το πρωί της Πέμπτης, σε ελληνο-ινδικό επιχειρηματικό φόρουμ στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Ινδία. Τόνισε πως η Ελλάδα γεωγραφικά είναι η φυσική πύλη των ινδικών εταιρειών προς την ΕΕ και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία μετά το Brexit.

Σε αυτό το πλαίσιο, διαμήνυσε πως η Ελλάδα της κρίσης δεν υπάρχει, υπογραμμίζοντας πως έχει πολιτική σταθερότητα και έχει ξεφύγει από την κατηγορία των χωρών που πλήττονταν από τον λαϊκισμό.

«Έχουμε κέντρα logistics, αεροδρόμια, λιμένες, υποδομές και έτσι δεν προκαλεί έκπληξη ότι έχουμε ήδη ινδικές εταιρίες που επενδύουν στην Ελλάδα» σημείωσε και επικεντρώθηκε στους τομείς με προοπτική για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, με έμφαση την αμυντική βιομηχανία, την τεχνολογία, τον αγροδιατροφικό και τη ναυτιλία.

Ειδική αναφορά έκανε στη δυνατότητα εργατικό δυναμικό από την Ινδία να έρθει στην Ελλάδα, λέγοντας πως πολύ σύντομα θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.

Περαιτέρω, αναφέρθηκε και στον τουρισμό, λέγοντας ότι είναι μια επένδυση που μπορεί να λειτουργήσει εκατέρωθεν. Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε στη λειτουργία απευθείας αεροπορικής γραμμής ανάμεσα σε Νέο Δελχί, Βομβάη και Αθήνα.

Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα στις ινδικές εταιρείες να κάνουν γυρίσματα στην Ελλάδα, και όχι μόνο στη Σαντορίνη.

Δείτε την ομιλία

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή