Μητσοτάκης για Κασσελάκη: Τσίπρας με lifestyle περιτύλιγμα

Από την Κέρκυρα όπου βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: Ξαναζούμε μια ρητορική που έχει πληγώσει τη χώρα με πιο lifestyle περιτύλιγμα
Αλέξης Τσίπρας, Στέφανος Κασσελάκης
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Στέφανος Κασσελάκης
Intime News
4'

Με αναφορές στον θρίαμβο του Παναθηναϊκού ξεκίνησε την ομιλία του στην Κέρκυρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας ότι η νίκη του στον τελικό ήταν ιδιαίτερα σημαντική για τον ελληνικό αθλητισμό.

Ξέρω ότι ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς φίλους στο νησί, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εξέφρασε την ελπίδα να κερδίσει και ο Ολυμπιακός στον τελικό του Conference League.

Εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οδεύουμε σε μια ακόμη «χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό» και συνεχάρη τους επαγγελματίες του κλάδου για την προσπάθειά τους να διαφυλάξουν το τουριστικό προϊόν του νησιού.

Υποσχέθηκε πως θα βρεθεί η καλύτερη λύση στο πρόβλημα ύδρευσης στης Κέρκυρας. «Καταφέραμε να μετατρέψουμε τις ελληνοτουρκικές διαφορές σε διαφορές της Τουρκίας με την Ευρώπη», είπε για τις σχέσεις Αθήνας-Άγκυρας.

Έκανε λόγο για αμυντικό ταμείο αναφορικά με την ευρωπαϊκή αεράμυνα.

Αναφέρθηκε στο δημογραφικό λέγοντας πως δεν είναι πρόβλημα μόνο της Ελλάδας αλλά γενικότερα της Ευρώπης και παρέθεσε τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες σχετικά.

Μιλώντας για την αντιπολίτευση είπε : «Αισθάνομαι ότι ξαναζούμε μια επανάληψη ενός προεκλογικού έργου που έχει πληγώσει την χώρα, με ένα πιο lifestyle περιτύλιγμα».
Ουσιαστικά εξισώνει τον κ. Κασσελάκη με τον Τσίπρα, ισχυριζόμενος ότι αλλάζει μόνο το περιτύλιγμα…

Σε αυτό ακριβώς τον λαϊκισμό αναφέρθηκε και στη συνέντευξη που παραχώρησε στο podcast «The Rest is Politics» και τους δημοσιογράφους Alastair Campbell και Rory Stewart.

Στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του ο πρωθυπουργός, ανάμεσα σε άλλα, σχολίασε τον λαϊκισμό, λέγοντας ότι «οι Έλληνες ήμασταν οι πρώτοι που πειραματιστήκαμε με τον λαϊκισμό. Στην πραγματικότητα φέραμε τους λαϊκιστές στην εξουσία το 2015. Αν κοιτάξετε την ιστορία της Ελλάδας την τελευταία δεκαετία, είχαμε μια βαθιά οικονομική κρίση, η οποία ξέσπασε το 2009. Αλλά η κρίση παρατάθηκε άνευ λόγου επειδή εκλέξαμε μια λαϊκιστική κυβέρνηση το 2015, υπό την αριστερά, τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κατά τη γνώμη μου είναι ο ορισμός του λαϊκιστή πολιτικού».

Συνεχίζοντας σε αυτό το μοτίβο ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι λαϊκισμός είναι, πρώτα απ' όλα, να υπόσχεται κανείς εύκολες λύσεις σε πολύπλοκα προβλήματα, άρα να μην είναι ειλικρινής με τους πολίτες, να κάνει μια ψεύτικη διάκριση μεταξύ «του λαού και των ελίτ», να μην πιστεύει ουσιαστικά στους θεσμούς της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, στα θεσμικά αντίβαρα που διαθέτουν οι δημοκρατίες μας. Και να δίνει κάποιος μεγάλη έμφαση στο ότι είναι ένας «οραματιστής ηγέτης» που έχει αυτή την επαφή με τον λαό και μόνος του ή μόνη της μπορεί να λύσει ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα».

Αναφερθείς στην οικονομία, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η Ελλάδα έπαψε να είναι το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης. Ισχυρή Ελλάδα είναι το στοίχημα της ευρωκάλπης». Όπως συμπλήρωσε, τα τελευταία πέντε χρόνια αγωνιζόμαστε να κάνουμε την Ελλάδα Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής. Πράσινη Πολιτική, Ψηφιακή και Πράσινη Μετάβαση, Κοινό Ταμείο Ενίσχυσης Κρατικών Προϋπολογισμών και αντιπυραυλική ομπρέλα προστασίας στις πρώτες προτεραιότητές μας». «Πάμε δυνατά, όλοι μαζί, για μία μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές. Μια νίκη που θα φέρει την Ελλάδα σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την ακρίβεια, επεσήμανε ότι «η απάντηση είναι τελικά οι υψηλότερες συντάξεις και οι καλύτεροι μισθοί». Λόγο έκανε επίσης στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για το δημογραφικό πρόβλημα, στο «στεγαστικό πρόγραμμα», στη μεταρρύθμιση στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση ψηφίζοντας σχετικό νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Ενώ, για τις επενδύσεις, σημείωσε ότι «η Ελλάδα έχει την τόλμη και το θάρρος να τα βάζει με τις ισχυρές πολυεθνικές».

Ο πρωθυπουργός συνεχίζει το πρόγραμμα των περιοδειών του και σήμερα Τρίτη, θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ενώ την Πέμπτη θα «εξορμήσει» σε Αίγιο, Πάτρα και Πύργο, μιλώντας σε ανοιχτές συγκεντρώσεις. Για το τέλος της εβδομάδας προγραμματίζεται το μηνιαίο υπουργικό συμβούλιο που θα έχει «προεκλογικό άρωμα», ενώ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα έχουμε γαλάζια «απόβαση» στην Κρήτη, με τον κ. Μητσοτάκη να παραχωρεί τη διακαναλική του συνέντευξη την Κυριακή στα Χανιά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή