Γιώργος Μπλιούμης, υπ. ευρωβουλευτής ΝΔ: «Ήρθε η ώρα του Ευρωστρατού για τη θωράκιση της πατρίδας»

Ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΑ Πτέραρχος ε.α., Γεώργιος Μπλιούμης, συστρατεύθηκε με τη Νέα Δημοκρατία και είναι υποψήφιος για τις επερχόμενες ευρωεκλογές. Στη συνέντευξή του στο Newsbomb.gr, αναλύει το πλαίσιο των ιδεών του, που εάν εκλεγεί, θα εφαρμόσει, αυτή τη φορά όχι από τα κόκπιτ των μαχητικών ή τα ανώτατα συμβούλια της Εθνικής Άμυνας, αλλά από τα ευρωπαϊκά έδρανα.
Γιώργος Μπλιούμης, υπ. ευρωβουλευτής ΝΔ: «Ήρθε η ώρα του Ευρωστρατού για τη θωράκιση της πατρίδας»
Ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΑ Πτέραρχος ε.α., Γεώργιος Μπλιούμης, συστρατεύθηκε με τη Νέα Δημοκρατία και είναι υποψήφιος για τις επερχόμενες ευρωεκλογές
3'

Τη σημασία της ευρωάμυνας, του ευρωστρατού και πώς μπορεί η Ευρώπη να βοηθήσει στην υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων -αφού άλλωστε τα ελληνικά είναι και τα ευρωπαϊκά σύνορα – αναδεικνύει ως κεντρικό ζήτημα της πολιτικής του, εάν και εφόσον εκλεγεί ευρωβουλευτής, ο Γεώργιος Μπλιούμης, Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας μέχρι το 2022.

«Μετά από τόσες αναχαιτίσεις και αερομαχίες έμαθα να υπερασπίζομαι τα δίκαια του Ελληνισμού. Στη συνέχεια, υπηρέτησα και το κοινωνικό έργο των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ θεωρώ ότι επέδειξα αποφασιστικότητα, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα και από το πόστο του Αρχηγού, στον τομέα των σημαντικών εξοπλισμών, με αποκορύφωμα την προμήθεια των Rafale. Όσα αποκόμισα από τη σταδιοδρομία μου εξυπηρετώντας το συμφέρον της χώρας για 43 συνεχόμενα χρόνια, θεωρώ ότι μπορώ να τα προσφέρω και στο ευρωκοινοβούλιο», εξηγεί ο ίδιος, στη συνέντευξή του στο Newsbomb.gr.

Για τον ίδιο, και δεδομένης της γεωπολιτικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, η Άμυνα είναι το κορυφαίο ζήτημα και για το Ευρωκοινοβούλιο, κι ακολουθεί το Μεταναστευτικό, η Κλιματική Αλλαγή και η ενεργειακή ανεξαρτησία της Ευρώπης.

«Με τη βοήθεια της Ευρώπης, μπορούμε να επιτύχουμε την εξυγίανση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, που θα τονώσει και την εθνική οικονομία. Και είναι σημαντικό να υπάρχει ελληνική παρουσία στο Ευρωκοινοβούλιο στις διαπραγματεύσεις αυτές, καθώς ο κάθε ένας κοιτάζει το συμφέρον της χώρας του. Κι είναι ακόμα πιο σημαντικό να υπάρχουν άνθρωποι με γνώση στα αμυντικά ζητήματα, όταν γίνεται επεξεργασία αυτών των θεμάτων. Διότι αν υπογραφεί κάτι, δύσκολα αλλάζει μετά».

Και συμπληρώνει: «Η Ευρώπη αντιλαμβάνεται πλέον τις απειλές που δέχεται από τα εξ ανατολών σύνορά της και το είδαμε αυτό και για την αντιαεροπορική ομπρέλα που ζήτησε ο Μητσοτάκης. Είναι η κατάλληλη στιγμή για να γίνει αυτή η συζήτηση και να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για την άμυνα, που μας αφορούν άμεσα. Και πρέπει να είμαστε κι εμείς εκεί για να συνδιαμορφώσουμε αυτές τις αποφάσεις, ώστε να θωρακίσουμε την άμυνά μας ακόμα περισσότερο και με πόρους από την Ευρώπη, πια».

Ο Γιώργος Μπλιούμης, μίλησε επίσης για τα ελληνοτουρκικά, για τα F-35 και εξήγησε το γιατί «οι Τούρκοι έχουν χάσει πια τη δυνατότητα να μπορούν να μας επιβληθούν με τα όπλα. Διότι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις σημαίνουν σημαντική διπλωματική ισχύς και διαπραγματευτικό χαρτί για όλα τα θέματα».

Όσον αφορά στον ρόλο που θα έχει στο ευρωκοινοβούλιο, εκπροσωπώντας τη χώρα μας, για όλα αυτά τα ζητήματα, ο πιλότος και αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας καταλήγει: «Δεν σκέφτομαι πώς θα το κάνω, το έχω κάνει ήδη. Έχω ήδη συνεργαστεί σε κορυφαία διεθνή επίπεδα με τους ξένους αξιωματούχους για τα σημαντικά αυτά θέματα»…

Δείτε τη συνέντευξη του Γιώργου Μπλιούμη στο Newsbomb.gr:

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή