Κασσελάκης: «Θα είμαι εδώ και την επομένη των Ευρωεκλογών»

Νέα «πυρά» του Στέφανου Κασσελάκη στην κυβέρνηση για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, την ακρίβεια, τα εθνικά θέματα και τις Ευρωεκλογές λίγες ημέρες πριν την 9η Ιουνίου

Κασσελάκης: «Θα είμαι εδώ και την επομένη των Ευρωεκλογών»
Αρχείου - Eurokinissi
4'

«Προανακριτική με προϋπόθεση να μην διασώσουν τον Καραμανλή», ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ενώ εξαπέλυσε νέα «πυρά» στην κυβέρνηση λέγοντας «ας απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν γνώριζε εκ των προτέρων για το μπάζωμα στο σημείο των Τεμπών.

Αναφορικά με την ακρίβεια, ο Στέφανος Κασσελάκης αναρωτήθηκε «γιατί τα ελληνικά προϊόντα πωλούνται πιο ακριβά στην Ελλάδα απ' ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη», απαντώντας πως «υπάρχουν τα ολιγοπώλεια». Στη συνέχεια, ανέφερε πως η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης προκαλεί στους πολίτες το αίσθημα της ανασφάλειας.

Παράλληλα, είπε πως η κυβέρνηση λέει ψέματα για τις οικονομικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ενώ επανέλαβε τους ισχυρισμούς του για την τιμή της φέτας. «Ανάσα 2,7 δισ. ευρώ για την ακρίβεια με μέτρα αντίβαρο 3,2 δισ. ευρώ», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, αναφέρθηκε στο πλαφόν στο ηλεκτρικό ρεύμα και επιτέθηκε ξανά στην κυβέρνηση λέγοντας «γιατί δεν βάζει τώρα το πλαφόν στο ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς κοστίζει μηδέν ευρώ». Συμπλήρωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει έλλειψη ενσυναίσθησης και πως ο κόσμος έχει απογοητευθεί από τους πολιτικούς.

Στη συνέχεια, ο Στέφανος Κασσελάκης αναρωτήθηκε πώς η ΝΔ πληρώνει τις διαφημίσεις της με τόσα χρέη. Χαρακτηριστικά είπε πως «είναι επικίνδυνη η ανοσία για το μαύρο χρήμα στην πολιτική».

Αναγνώρισε πως ένα 20% του κόσμου πραγματικά ευημερεί, ενώ το υπόλοιπο 80% αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Έπειτα, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε πως το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται από τη βάση και είναι μακριά από μηχανισμούς συμφερόντων. Είπε πως κατηγορείται απο τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Αλέξη Χαρίτση για lifestyle προεκλογική εκστρατεία, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα τα δυνατά μέσα. «Για μένα όλοι οι Έλληνες είναι ισότιμοι. Αν μπορώ να χρησιμοποιήσω τα social media για να επικοινωνήσω με τους Έλληνες, θα το κάνω».

Σχετικά με το μέτωπο της Αριστεράς, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει μόνος και πως το φθινόπωρο θα γίνει το νέο συνέδριο του κόμματος. Αναφορικά με τους υποψηφίους, αυτοί θα είναι στελέχη του προοδευτικού χώρου, πρόσθεσε. «Δεν θα κάνουμε πρόγραμμα για τις επόμενες εθνικές εκλογές μία εβδομάδα πριν από αυτές, αλλά αμέσως μετά τις ευρωεκλογές. Θα είναι ένα πρόγραμμα διακυβέρνησης», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτοδύναμος στις επόμενες εκλογές, είπε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης. «Όποιος δεν με συμπαθεί, ας κοιτάξει τις προτάσεις μας», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τις τουρκικές προκλήσεις και τα εθνικά θέματα ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι πρέπει να έχουμε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές πριν φτάσουμε στη Χάγη. Σχετικά με τα όσα έχουν προκύψει στο μέτωπο των Σκοπίων, την ώρα που πολιτικοί της χώρας την αποκαλούν Μακεδονία, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε απευθυνόμενος στους πολίτες ότι «δεν σας είπαμε ψέματα. Ας πάει στα Σκόπια ο Κυριάκος Μητσοτάκης και να φέρει μία καλύτερη συμφωνία».

Κλείνοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για το ποσοστό της αποχής στις επικείμενες Ευρωεκλογές τονίζοντας πως κάτι τέτοιο τον ανησυχεί. «Η Ευρώπη πρέπει να δώσει λύσεις, η ΕΚΤ πρέπει να λογοδοτεί στο ευρωκοινοβουλίο, πρέπει να έχουμε ένα πραγματικό ευρωομόλογο, χρειαζόμαστε την πράσινη μετάβαση».

«Απευθύνομαι σε όλους τους Έλληνες με διαφάνεια και σεβασμό. Λέμε την αλήθεια μας. Ο πρωθυπουργός έχει συμφωνήσει η Ελλάδα να γίνει αποθήκη ψυχών», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε πως ο ελληνικός λαός πρέπει να στείλει ένα μήνυμα για τα όσα λαμβάνουν χώρα στη Γάζα». Επισήμανε πως «προφανώς θα είμαι εδώ και την επόμενη ημέρα των Ευρωεκλογών. Ο σκοπός μου είναι να αλλάξουμε τη χώρα. Ο κόσμος θα δώσει ό,τι ποσοστό θέλει και θα το σεβαστώ. Η γενιά μου θέλει να δει την Ελλάδα στο πάνω μισό της Ευρώπης. Δεσμεύομαι πως αυτό θα το πετύχουμε και πως δεν θα τους προδώσω ποτέ».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή