Σόου με το Πόθεν Έσχες ετοιμάζει ο Κασσελάκης - Θα το παρουσιάσει στη Θεσσαλονίκη

Οι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη σημειώνουν ότι θα εμφανίσει την περιουσία που κατείχε κατά την περίοδο ανάληψης της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης
Intime News
4'

Να μετατρέψει σε επικοινωνιακή «φιέστα» μια κορυφαία θεσμική διαδικασία, εκείνη του ελέγχου της περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών προσώπων, θα επιχειρήσει σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο Στέφανος Κασσελάκης, που ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει το πόθεν έσχες του, χωρίς να απαντήσει στο αν θα το καταθέσει και επίσημα.

Παράλληλα, οι συνεργάτες του σημειώνουν ότι θα εμφανίσει την περιουσία που κατείχε κατά την περίοδο ανάληψης της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2023 και όχι συνολικά για το συγκεκριμένο έτος – διευκρίνιση που έχει ενδιαφέρον, καθώς τον Δεκέμβριο, το κόμμα δανειοδοτήθηκε από την εταιρία «OSIOS» και ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έπρεπε να έχει σταματήσει την επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ.

Από την ώρα που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ως «κομήτης» στην πολιτική ζωή της χώρας, έχει αφήσει πολλά αναπάντητα ερωτήματα για την οικονομική του κατάσταση. Δήλωνε «αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας», χωρίς, ωστόσο, ποτέ να προσδιορίσει ακριβώς το ποιες είναι οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του.

Αντίθετα, δεν έχανε ευκαιρία να επιδεικνύει τον πολυτελή τρόπο ζωής του, αλλά και να βάζει μέσα στα σπίτια που του ανήκουν τις τηλεοπτικές κάμερες ή τους φωτογράφους. Είδαμε την κάμερα του Mega και του Νίκου Ευαγγελάτου στο διαμέρισμα που αγόρασε πρόσφατα στο Κολωνάκι και το οποίο κόστισε 2 εκατομμύρια ευρώ.

Λίγο αργότερα, παρακολουθήσαμε μέσω του ΑΝΤ1 και του Γιώργου Λιάγκα το εσωτερικό της εξωτικής κατοικίας που διατηρεί στις Σπέτσες - παρά το γεγονός ότι δύο ημέρες νωρίτερα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Φαίη Μαυραγάνη, διαρρήγνυε τα ιμάτια του ότι δεν θα γίνουν εσωτερικά πλάνα. Και τέλος, στο περιοδικό Down Town, μάθαμε το ακίνητο της Νέας Υόρκης.

Όλα αυτά θα είχαν πολύ μικρή σημασία, αν οι Έλληνες πολίτες γνώριζαν από που προέρχεται η τόσο μεγάλη οικονομική άνεση του 36χρονου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Διότι, μέχρι στιγμής, απέφευγε να απαντήσει στα ερωτήματα που τέθηκαν στον δημόσιο διάλογο. Αρκέστηκε σε γενικότητες και σε μια προσπάθεια αντιπαράθεσης με την περιουσιακή κατάσταση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αφού τις τελευταίες ημέρες πιέστηκε αρκετά από τους πολιτικούς του αντιπάλους για να καταθέσει δήλωση πόθεν έσχες και να τη δώσει στη δημοσιότητα, ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε να το κάνει με έναν τρόπο που θα θυμίζει φιέστα.

Για την ακρίβεια, σκοπεύει να παρουσιάσει την περιουσιακή του κατάσταση, σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση και ενώπιον μερικών εκατοντάδων οπαδών του, σήμερα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη.

«Λοιπόν, η στιγμή έφτασε. Αύριο, στην ομιλία της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζω όλη μου την περιουσιακή κατάσταση. Θα μπορούσα να περίμενα μέχρι την 1η Ιουλίου, που είναι η προθεσμία από το νόμο.
Παρόλα αυτά, όλα θα είναι στη διάθεσή σας. Όλα δουλεμένα. Όλα φορολογημένα στις ΗΠΑ, εκεί που έζησα. Κι εκεί, εν αντιθέσει με την Ελλάδα, δεν μπορείς να είσαι “αδιευκρίνιστος” και να κυκλοφορείς ελεύθερα», σημείωσε με βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, δεν έχει αναφέρει το αν θα καταθέσει το πόθεν έσχες – το οποίο είναι και το μείζον ζήτημα.

Από την Κουμουνδούρου ισχυρίζονται πως η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να φτάνουν στο σημείο να επιστρατεύουν ως ύστατο προεκλογικό όπλο την αναφορά στο «πόθεν έσχες» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ οι προτάσεις του κόμματος για τη φορολογία και την ακρίβεια που έχουν απήχηση στον κόσμο. Και ασκούν ολοφάνερη πίεση στα στελέχη της ΝΔ που καλούνται να τις αντικρούσουν, αλλά δεν έχουν κανένα άλλο επιχείρημα πέραν των δήθεν «δημοσιονομικών περιορισμών».

Με αυτό τον τρόπο, συμπληρώνουν, θα κλείσει το κεφάλαιο τοξικότητας που επιχειρεί να ανοίξει η Νέα Δημοκρατία – με την κίνηση, δηλαδή, του Στ. Κασσελάκη να παρουσιάσει τη Δευτέρα την περιουσιακή του κατάσταση κατά τον χρόνο ανάληψης της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, το κομβικό σημείο ως προς την περιουσιακή κατάσταση του Στέφανου Κασσελάκη, είναι ο Δεκέμβριος του 2023, τρεις μήνες μετά την ανάληψη της ηγεσίας της Κουμουνδούρου, όπου το κόμμα δανειοδοτήθηκε από την εταιρία «OSIOS» και θα έπρεπε να έχει σταματήσει την επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα

23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα