Πολάκης, Οικονόμου και ΣΙΑ: «Οι σκληροί κασσελίστας» παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους

Την πρώτη «φουρνιά» των υποστηρικτών του, εκείνη που τον βοήθησε να φτάσει στη νίκη στις εσωκομματικές εκλογές, επιστρατεύει ο Στέφανος Κασσελάκης

Την πρώτη «φουρνιά» των υποστηρικτών του, εκείνη που τον βοήθησε να φτάσει στη νίκη στις εσωκομματικές εκλογές, επιστρατεύει ο Στέφανος Κασσελάκης προκειμένου να βγει από τα «σχοινιά» που έχει βρεθεί μετά τη δημοσίευση της κόλλας χαρτί Α4, που παρουσίασε ως «πόθεν έσχες».

Οι στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ επενδύουν στη στοχοποίηση των αντιπάλων τους, όπως ακριβώς έκαναν και στην εσωκομματική σύγκρουση του Σεπτεμβρίου, με τους τελευταίους να τους κατηγορούν ότι για ακόμα μια φορά επενδύουν στη «λάσπη», τα fake news και τις θεωρίες συνομωσίας.

Η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη να ακολουθήσει την κυβερνητική ρητορική και να εμπλακεί στην υπόθεση της περιουσιακής του κατάστασης, δεν του βγήκε όπως θα περίμενε. Οι πολλές ανακολουθίες λόγων και όσων ο ίδιος, ανεπίσημα εμφάνισε, κυριάρχησαν στην πολιτική αντιπαράθεση.

Τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, αλλά και τα μεγάλα ευρωπαϊκά ζητήματα -με κυρίαρχο αυτό της ουκρανικής κρίσης, που κλιμακώνεται επικίνδυνα- δεν συζητήθηκαν καθόλου. Αυτό οδήγησε τα υπόλοιπα κόμματα της λεγόμενης Κεντροαριστεράς στο να χαρακτηρίσουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ως τον «καλύτερο χορηγό του κυρίου Μητσοτάκη».

Επιστροφή στη «λάσπη»

Στην Κουμουνδούρου, τα τελευταία 24ώρα δεν ήταν πολύ ευχάριστα. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιέστηκε ιδιαιτέρως από το Μέγαρο Μαξίμου και δεν επέδειξε ιδιαίτερη ψυχραιμία. Επιχείρησε να μετατρέψει το πρόβλημα του αρχηγού του, σε πρόβλημα του Κυριάκου Μητσοτάκη, επαναφέροντας τη συζήτηση για το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού.

Το προβληματικό σε αυτή την επιχειρηματολογία, ήταν το γεγονός πως οι οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του κ.Μητσοτάκη, την εποχή που βρέθηκε στο επίκεντρο έρευνας, ελέγχθηκαν από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου πλειοψηφία είχε ο ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, ουδείς μπορούσε να ισχυριστεί ότι τα «κουκούλωσε» η Νέα Δημοκρατία.

Αυτό φάνηκε πως ενόχλησε τους συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη. Αντίθετα, ο συνεργάτης του, Θανάσης Οικονόμου, χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο, βγήκε στην τηλεόραση και έπαιξε το παιχνίδι που χρησιμοποίησε το στρατόπεδο του Κασσελάκη στην εσωκομματική προεκλογική περίοδο, του περασμένου Σεπτεμβρίου. Τη «λάσπη». Τώρα, εναντίον πρώην συντρόφων τους, που αποχώρησαν για τη Νέα Αριστερά - αφού δεν μπορούν να χτυπήσουν την κυβέρνηση.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ισχυρίστηκε ότι ο Γιώργος Βαρεμένος και η Τασία Χριστοδουλοπούλου, που ήταν μέλη της επιτροπής Πόθεν Έσχες επί κυβερνήσεως Τσίπρα, είχαν «συναλλαγή» με τη Νέα Δημοκρατία, στη διάρκεια του ελέγχου του Περιουσιακής Κατάστασης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η απάντηση της Νέας Αριστεράς, του Γιώργου Βαρεμένου και του Νίκου Βούτση, ήταν σκληρή, εναντίον στον πρώην βουλευτή του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ.

Παρά το γεγονός ότι η επίσημη Κουμουνδούρου πήρε αποστάσεις από τον Θανάση Οικονόμου, με τη Βούλα Κεχαγιά να δηλώνει ότι τα όσα ειπώθηκαν αποτελούν προσωπική άποψη του στενότατου συνεργάτη του Στέφανου Κασσελάκη και δεν εκφράζουν το κόμμα.

Όμως, το στέλεχος της Κουμουνδούρου -που την τελευταία δεκαπενταετία έχει αλλάξει τρία κόμματα- εξακολουθεί να παραμένει στη θέση του – κάτι που δεν δείχνει ακριβώς αποδοκιμασία από την πλευρά της ηγεσίας, αλλά σιωπηρή συμφωνία.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο πλευρό του έσπευσε να σταθεί ο πρώτος «κασσελίστας», Παύλος Πολάκης. «Με τον Θανάση Οικονόμου, χωρίς άλλο σχόλιο προς το παρόν», έγραψε στα πολυαγαπημένα του κοινωνικά δίκτυα, ο χανιώτης βουλευτής.

Όλη αυτή η κινητοποίηση των οπαδών του Στέφανου Κασσελάκη, οι οποίοι επιχειρούν με τη «λάσπη» και τα fake news -όπως τους κατηγόρησε η Νέα Αριστερά- να βγάλουν από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται, τον αρχηγό τους, δείχνει πως παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Μπορεί ο Παύλος Πολάκης να αισθάνεται πίεση από την παρουσία του εξάδελφου του προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, Βασίλη Κασσελάκη, στα Χανιά, όμως την κρίσιμη στιγμή δείχνει πως προσπαθεί να κερδίσει ξανά την εύνοια του.

Στο Σύνταγμα ο Τσίπρας

Σήμερα, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα μιλήσει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και αν δεν υπάρξει κάποιο συγκλονιστικό απρόοπτο, το παρών -διακριτικά- θα δώσει και ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς θεωρεί θεσμικά επιβεβλημένη την παρουσία του κοντά στο κόμμα του -που ο ίδιος δημιούργησε επί της ουσίας- και τη βάση του.