Ο Μητσοτάκης έλαβε το μήνυμα και είναι έτοιμος για το restart – Ο ανασχηματισμός και οι αλλαγές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος να προχωρήσει σε έναν ανασχηματισμό που θα σηματοδοτήσει ένα restart στο κυβερνητικό έργο
Ο Μητσοτάκης έλαβε το μήνυμα και είναι έτοιμος για το restart – Ο ανασχηματισμός και οι αλλαγές
3'

Μήνυμα ελήφθη. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, την Κυριακή το βράδυ. Ο πρωθυπουργός με παρρησία παραδέχτηκε πως η Νέα Δημοκρατία δεν έφτασε στο στόχο που είχε θέσει στις ευρωεκλογές και εμφανίστηκε αποφασισμένος να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να στραφεί με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Ειδικότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Δεν θα κρύψω την αλήθεια. Το κόμμα μας δεν έφτασε στον στόχο που είχαμε θέσει, ούτε με ενδιαφέρουν επιχειρήματα όπως ότι η διαφορά από το δεύτερο, είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των ευρωεκλογών. Σίγουρα υπήρξαν και πολλοί ψηφοφόροι που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα τους, με κυριότερο την ακρίβεια. Σέβομαι αυτή την επιλογή τους είτε αυτή εκφράστηκε με μία πρωτοφανή για τα δεδομένα της χώρας αποχή, που δυσκολεύει ίσως την διεξαγωγή συμπερασμάτων είτε με την επιλογή μικρότερων σχημάτων. Αλλά κυρίως, ακούω τη φωνή τους και την εντολή τους και την ακούω δυνατά, “σας εμπιστευόμαστε αλλά προσπαθήστε περισσότερο”. Και αυτό θα κάνουμε ώστε να βαδίσουμε πιο γρήγορα, σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη. Από τώρα οι εκλογές αυτές γίνονται αφετηρία μιας νέας διαδρομής προς το 2027. Γι’ αυτό από αύριο στρεφόμαστε με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα, για περισσότερη δουλειά και λιγότερες αδυναμίες, για μεγαλύτερη προσπάθεια και για μικρότερες αστοχίες. Έχουμε τρία χρόνια μπροστά μας χωρίς εκλογές».

Είναι αλήθεια πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μασάει τα λόγια του όταν εμφανίζονται αρρυθμίες στην κυβερνητική πολιτική ή γίνονται λανθασμένοι χειρισμοί σε καίρια ζητήματα. Αναλαμβάνει την ευθύνη και προχωρά σε διορθωτικές κινήσεις, προκειμένου να επιλυθούν εκκρεμότητες και να διορθωθούν πολιτικές που δεν έχουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Παράλληλα ουκ ολίγες φορές ο πρωθυπουργός έχει χτυπήσει καμπανάκι για την αλαζονική συμπεριφορά και την αναποτελεσματικότητα κυβερνητικών στελεχών και έχει αποδείξει πως όταν απαιτείται προχωρά σε αλλαγές.

Ετσι και τώρα φαίνεται πως είναι έτοιμος να προχωρήσει σε έναν ανασχηματισμό που θα σηματοδοτήσει ένα restart στο κυβερνητικό έργο, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα σε κρίσιμους τομείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλαγές αναμένονται σε τρία με τέσσερα κομβικά υπουργεία που σχετίζονται με την καθημερινότητα των πολιτών, τις επενδύσεις και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το θέμα της ακρίβειας βρίσκεται στο επίκεντρο, με τον πρωθυπουργό να διαπιστώνει ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι διαβεβαιώσεις για αποκλιμάκωση των τιμών. Μία ακόμα ανοιχτή πληγή είναι η υπόθεση της διαρροής προσωπικών στοιχείων από τους καταλόγους της επιστολικής ψήφου, η οποία διερευνάται από την Δικαιοσύνη και μένει να αποδειχθεί εάν θα υπάρξουν αποφάσεις για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Επίσης δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η δυσαρέσκεια του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον τρόπο που «τρέχουν» οι αποζημιώσεις των πληγέντων της Θεσσαλίας, ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να βρίσκεται στο στόχαστρο.

Οι αμετακίνητοι υπουργοί

Υπάρχουν όμως και υπουργοί που παίρνουν καλό βαθμό και θεωρούνται αμετακίνητοι σε έναν ενδεχόμενο ανασχηματισμό. Μεταξύ αυτών ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Νίκος Δένδιας αλλά και η Σοφία Ζαχαράκη.

Αλλά και ο Αδωνις Γεωργιάδης θεωρείται από τους επιτυχημένους υπουργούς, που από τότε που έχει αναλάβει το υπουργείο Υγείας, προχωρά με ταχείς ρυθμούς στη μεταρρύθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και έχει μπροστά του ένα τριετές πλάνο για να ολοκληρώσει το έργο του. Εξάλλου ο Αδωνις Γεωργιάδης γνωρίζει πολύ καλά το συγκεκριμένο τομέα, έχει άριστες σχέσεις με τις διοικήσεις των νοσοκομείων και διαθέτει το know how που απαιτείται για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας, οπότε θεωρείται απίθανο να αλλάξει χαρτοφυλάκιο.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή