Ξεκάθαρη η Αφροδίτη Λατινοπούλου: «Δεν θα συνεργαστούμε με τη ΝΔ»

Όλα όσα ανέφερε η Αφροδίτη Λατινοπούλου για το θρίλερ τη νύχτα των Ευρωεκλογών, την αποχή, το μεταναστευτικό αλλά και το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια
Ξεκάθαρη η Αφροδίτη Λατινοπούλου: «Δεν θα συνεργαστούμε με τη ΝΔ»
3'

Για το κόμμα «Φωνή Λογικής», την εκλογή της ως ευρωβουλευτής, την αποχή στις ευρωεκλογές αλλά και για τα όσα πρεσβεύει μίλησε η Αφροδίτη Λατινοπούλου εστιάζοντας στο μεταναστευτικό αλλά και στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Το κόμμα που ίδρυσε πριν από ένα χρόνο, έλαβε 120.753 ψήφους στις ευρωεκλογές του 2024, «έσπασε» το φράγμα του 3% και εξέλεξε ευρωβουλευτή την ίδια.

«Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Η αλήθεια είναι πως ήταν ένα θρίλερ το βράδυ των ευρωεκλογών αλλά είχε αίσιο τέλος. Εγώ είμαι εδώ σήμερα για να αποδείξω πως δεν είμαστε όλοι ίδιοι και πως δεν πρόκειται να προδώσω την εμπιστοσύνη τους. Αυτό που έδειξαν οι ευρωεκλογές είναι πως οι νέοι έχουν απομακρυνθεί από την πολιτική κυρίως γιατί έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους. Η αποχή ευνόησε την ΝΔ. Εμείς απευθυνόμαστε περισσότερο σε νέους, και οι περισσότεροι νέοι είναι σεζόν και δεν ψήφισαν. Άρα δεν μας ευνόησε η αποχή».

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου αναφέρθηκε στην μετανάστευση λέγοντας πως ως «Φωνή Λογικής» είναι υπέρ της νόμιμης μετανάστευσης.

«Δεν μπορούμε να τους λέμε όλους μετανάστες όταν κάποιοι παραβιάζουν τα σύνορα και μπαίνουν χωρίς χαρτιά. Θα πρέπει να συλλαμβάνεται ο παράνομος μετανάστης. Πρέπει να διασφαλίσουμε συμφωνίες με χώρες εκτός Ευρώπης. Δεν αντέχει οικονομικά η Ελλάδα να δεχτεί όλους τους μετανάστες».

Αναφερόμενη στην ισότητα στην Ελλάδα, και ειδικότερα στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, είπε πως ο γάμος είναι ένα μυστήριο ανάμεσα σε άντρα και γυναίκα και πως το σύμφωνο συμβίωσης εξασφάλιζε ήδη τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Στην χώρα μας υπάρχει ισότητα. Από εκεί και πέρα μας ενοχλεί όταν γίνεται επιβολή μία ατζέντας. Ως “Φωνή Λογικής” θέλουμε το μέτρο. Κανείς δεν χρειάζεται να κρύβει την προσωπική του ζωή αλλά είναι άλλο να την υπερπροβάλει. Ακόμα και η λέξη ισότητα στον γάμο είναι λάθος. Τι σημαίνει αυτό; Ο γάμος είναι ένα μυστήριο ανάμεσα σε άντρα και γυναίκα. Το σύμφωνο συμβίωσης τους εξασφάλιζε, η υπόλοιπη συζήτηση ήταν περιττή. Όταν ανοίγεις τον ασκό του Αιόλου, και αφήνεις τα παιδιά απροστάτευτα, χωρίς να τους επιτρέπεις να λένε τις ιερές λέξεις “μητέρα” και “πατέρα”, αυτό είναι κάτι στο οποίο εμείς είμαστε απέναντι. Όπως δεν μπορεί να παντρεύονται τρεις άνθρωποι, έτσι πρέπει να βάλουμε κάποια όρια για το τι είναι οικογένεια».

Σε ερώτηση για το εάν θα έκανε συγκυβέρνηση στις επόμενες εκλογές, απάντησε: «Δεν θα συγκυβερνούσα με την ΝΔ. Δεν θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με κεντροαριστερά κόμματα. Πώς να συγκυβερνήσουμε με ένα κόμμα που νομιμοποιούν μετανάστες; Έχουμε ένα αυτόνομο κόμμα. Θα πάμε την Ευρωβουλή. Θέλω να συμμετέχω κανονικά στις εθνικές εκλογές. Όλα θα τα δείξει το μέλλον».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή