Σκληρό ροκ στο ΠΑΣΟΚ: Μετρούν δυνάμεις στο Πολιτικό Συμβούλιο - Απάντηση Δούκα σε Ανδρουλάκη

Θυελλώδες είναι το κλίμα που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ μετά και τις απειλές του Νίκου Ανδρουλάκη για διαγραφές 

Σκληρό ροκ στο ΠΑΣΟΚ: Μετρούν δυνάμεις στο Πολιτικό Συμβούλιο - Απάντηση Δούκα σε Ανδρουλάκη
YIANNIS.PANAGOPOULOS.EUROKINISSI.GR
3'

Εν μέσω έντασης και μετά από την ανοιχτή απειλή Ανδρουλάκη για διαγραφές για όποιον δεν ευθυγραμμιστεί με όσα αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή, αύριο στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Η συνεδρίαση του διευρυμένου Πολιτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Τύπου στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη, στη σκιά των κλυδωνισμών στο κόμμα. Σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης επιχείρησε να επιδείξει διεθνές πολιτικό προφίλ με συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) και πρώην πρωθυπουργό της Σουηδίας, Stefan Löfven, παρουσία και του Γιώργου Παπανδρέου.

pasok

Ο κ. Ανδρουλάκης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση τόνισε:

«Στηρίζω τον Αντόνιο Κόστα , τον πρώην πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, για την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου γιατί πιστεύω ότι είναι μια επιλογή που θα φέρει πολιτική ισορροπία, θα αποκλείσει τη συνεργασία των άλλων κομμάτων με την ευρωπαϊκή ακροδεξιά».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πρόσθεσε ότι η επιλογή του κ. Κόστα «θα δώσει πνοή σε ένα σχέδιο αλληλεγγύης και κοινών χρηματοδοτικών εργαλείων, ώστε επιτέλους οι λαοί της Ευρώπης να πάνε σε μία νέα εποχή σύγκλισης μεταξύ των κρατών βορρά και νότου, αλλά και μείωσης των μεγάλων ανισοτήτων που έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Τα εσωκομματικά καίνε

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν πάντως πως οι απειλές για διαγραφές συνιστούν αδυναμία. Παρόντες στο Πολιτικό Συμβούλιο θα είναι όλοι οι αμφισβητίες του Νίκου Ανδρουλάκη πλην του δημάρχου Αθηναίων, όπως οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Παύλος Γερoυλάνος, Μιχάλης Χριστοδουλάκης κλπ.

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής έχει προγραμματιστεί για το τέλος του μήνα.

Μετά το Πολιτικό Συμβούλιο αναμένεται νέο μήνυμα Δούκα

Την ίδια στιγμή με ενδιαφέρον αναμένεται αύριο το απόγευμα η παρουσία του Χάρη Δούκα σε εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Σιακαντάρη, «Τι δημοκρατίες θα υπάρχουν το 2050».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων είναι με βάση το πρόγραμμα ένας εκ των ομιλητών, ενώ το ίδιο είναι και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Μαργαρίτης. Το παρών στην παρουσίαση αναμένεται να δώσουν στελέχη τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της Νέας Αριστεράς.

siakantarhs.jpg

Σήμερα, απάντηση στα όσα ισχυρίστηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, περί «τοξικότητας» στο ΠΑΣΟΚ, που θα οδηγήσει στην έξοδο όσους την αναπαράγουν, έδωσε ο Χάρης Δούκας, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στο συνέδριο του Ιδρύματος Τσίπρα. «Να συζητάμε ανοιχτά για όλα τα θέματα, η διαφορετική άποψη δεν είναι τοξικότητα», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, συμπληρώνοντας πως θα πρέπει «να προσπαθούμε σε κάθε βήμα να δημιουργούμε προοδευτικές συγκλήσεις».

Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα όσα διαδραματίζονται στην Αθήνα και στην άψογη συνεργασία που έχει με τον επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη. «Οι πολιτικές για βιωσιμότητα δεν είναι ουδέτερες, έχουν προοδευτικό πρόσημο. Στην Αθήνα συνεργαστήκαμε με δυνάμεις που έχουν προτεραιότητα αυτά τα θέματα. Είναι προοδευτικές πολιτικές, αλλά οι προοδευτικές δυνάμεις υποχωρούν», είπε ο δήμαρχος Αθηναίων.

doukas

Αιχμηρός εκ νέου ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν είδαν με καλό μάτι τη συνέντευξη του προέδρου του κόμματος με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο σε νέες του δηλώσεις στον ΑΝΤ1 να τον επικρίνει. «Εάν ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν μπορεί να νικήσει τον Κασσελάκη, θα νικήσει τον Μητσοτάκη...», διερωτήθηκε ο βουλευτής, επαναλαμβάνοντας τη θέση του υπέρ της υποψηφιότητας του Χάρη Δούκα.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή