ΠΑΣΟΚ: Ανδρουλάκης και επικριτές ανοίγουν τα χαρτιά τους - Οι επόμενες κινήσεις του Χάρη Δούκα

Στα όργανα του κόμματος μεταφέρεται η σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ 
ΠΑΣΟΚ: Ανδρουλάκης και επικριτές ανοίγουν τα χαρτιά τους - Οι επόμενες κινήσεις του Χάρη Δούκα
INTIME.
4'

Με καζάνι που βράζει μοιάζει η κατάσταση που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ, καθώς κρίσιμη θεωρείται η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, που ξεκινά σήμερα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απείλησε με διαγραφές τους διαφωνούντες και οι «δελφίνοι» του, όπως και υποστηρικτές τους, δεν έχουν σταματήσει τις επικρίσεις, ζητώντας εσωκομματικές εκλογές. Έτσι, σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης - που έχει κατακριθεί για το αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές - όσο και οι διαφωνούντες αναμένεται να ανοίξουν τα χαρτιά τους.

Μάλιστα, το ζητούμενο των διαφωνούντων είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης να δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα για τις εξελίξεις και του χρεώνουν καθυστερήσεις με επιχείρημα ότι θέλει να μετρήσει ποιοι είναι απέναντί του.

Στο μεταξύ, κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα αν ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο Χάρης Δούκας θα γνωστοποιήσουν τελικά αν θα βάλουν υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος. Κάποιοι, μάλιστα, εκτιμούν ότι δεν θα ανοίξουν ακόμη τα χαρτιά τους.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που θα τεθεί στο τραπέζι είναι τι πήγε λάθος και το ΠΑΣΟΚ και βγήκε τρίτο στις κάλπες της 9ης Ιουνίου και θα αναζητηθούν οι ευθύνες για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην ΕΡΤ άφησε να εννοηθεί ότι το πρόβλημα ήταν κυρίως στον Λεκανοπέδιο, με πολλούς να ερμηνεύουν τη συγκεκριμένη φράση ως καρφί προς τους βουλευτές της Αττικής, εκ των οποίων είναι ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και δήμαρχος της Αθήνας ο Χάρης Δούκας!

«Αν αθροίσεις τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ πέραν του λεκανοπεδίου Αττικής, εμφανίζεται δεύτερο κόμμα. Δεν υπάρχει άλλο κόμμα στο χάρτη στην αντιπολίτευση, μόνο το πράσινο», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, όταν έστρεψε τα πυρά του προς τον Χάρη Δούκα έδειξε και την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει σήμερα:

«Ο κ. Δούκας μπορεί να είναι υποψήφιος. Διάβασα τη συνέντευξή του, όπου έκανε λόγο για συνεχείς ήττες. Θέλω να του πω ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει συνεχείς ήττες. Ξεκίνησε από το 4% με αγώνα και θυσίες της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, εμού και χιλιάδων ανθρώπων που μείναμε στα δύσκολα, ανεβαίνει σταθερά κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Όταν ανέλαβα, το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής βρισκόταν ενώπιον ενός ερωτήματος σε όλα τα πάνελ: “με ποιον θα πάτε”. Με τεράστια προσπάθεια έπαψε να υφίσταται στον δημόσιο διάλογο αυτό το ερώτημα. Επειδή, λοιπόν, χτίσαμε πολλά με πολύ μεγάλο κόπο, δεν θα επιτρέψω να γκρεμιστούν. Όποιος έχει φιλοδοξίες, ας δηλώσει παρών. Όλες οι φιλοδοξίες είναι θεμιτές, αλλά θεσμικά και πολιτικά».

Δούκας, Ανδρουλάκης και Γερουλάνος

Το σκηνικό για την μελλοντική μάχη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα είναι όπως όλα δείχνουν παιχνίδι για τρεις. Οι ελπίδες του σημερινού προέδρου να επιβιώσει πολιτικά είναι λιγοστές, ενώ η μάχη μεταξύ Δούκα και Γερουλάνου θα είναι θρίλερ αν και τα target group τους είναι διαφορετικά.

Ο Χάρης Δούκας είναι ένας πολιτικός που έχει ερείσματα και στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ κάτι που απέδειξε και στις δημοτικές εκλογές. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι στο πλευρό του έχει τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου τακτικό συνομιλητή του Αλέξη Τσίπρα και ένθερμο υποστηρικτή της κοινής πορείας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Από την άλλη μεριά υπάρχει ο απρόβλεπτος παράγοντας που ακούει στο όνομα Παύλος Γερουλάνος, παίζει μόνος του αν και δεν είναι μια περίπτωση που μπορεί κάποιος να προσπεράσει εύκολα, αφού μπορεί να μην έχει συμπάθειες στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επειδή είναι τεχνοκράτης έχει σίγουρα θετικές γνώμες από τον χώρο της κεντροδεξιάς και μπορεί να συγκεντρώσει και από αυτή την εκλογική δεξαμενή που υπάρχει ως υποσύνολο στη βάση του ΠΑΣΟΚ. Συνεπώς η πίεση και οι απώλειες που θα δεχθεί και από τα δεξιά και από τα αριστερά του ο Ανδρουλάκης θα είναι τεράστιες.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή