Καζάνι που βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Το unfair Κασσελάκη σε Τσίπρα, η οργή στελεχών και η 4η διάσπαση

Σε ανοιχτό «πόλεμο», χωρίς αιδώ, με την προηγούμενη και αδιαφιλονίκητη ηγεσία στην καρδιά της Αριστεράς προχωράει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανοίγοντας τον Ασκό του Αιόλου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
Καζάνι που βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Το unfair Κασσελάκη σε Τσίπρα, η οργή στελεχών και η 4η διάσπαση
4'

Καζάνι που βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με στελέχη να πνέουν μένεα κατά του Στέφανου Κασσελάκη μετά τις σοβαρές αιχμές που αυτός άφησε κατά του Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τα οικονομικά του κόμματος.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μυρίζει μπαρούτι τις τελευταίες ημέρες, στον απόηχο των απολύσεων των Θανάση Θεοχαρόπουλου και Γιώργου Τσίπρα αλλά και της ανάρτησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία ανέφερε πως παρέλαβε οικονομικό και οργανωτικό χάος. Μεταξύ άλλων ο κ. Κασσελάκης στην επίμαχη ανάρτησή του ανέφερε τα εξής: «Δυστυχώς παρέλαβα ένα χάος. Μπορεί να μην έχουμε οφειλές σε τράπεζες, αλλά έχουμε πολύ μεγάλα ανοίγματα σε προμηθευτές. Ακόμα και από την περίοδο μεταξύ των δυο εκλογικών αναμετρήσεων Μαΐου – Ιουνίου 2023, όταν ήταν ξεκάθαρο το πόσο θα μειωνόταν η κρατική χρηματοδότηση λόγω της συρρίκνωσης του ποσοστού μας. Κυκλοφορεί απίστευτο μαύρο χρήμα στα κόμματα στη χώρα μας. Μου λένε πολλοί: «πάρε κι εσύ, δεν βγαίνει αλλιώς. Έτσι είναι η Ελλάδα».

Σφοδρές αντιδράσεις

Οι παραπάνω αναφορές καταδεικνύουν πως ο Στέφανος Κασσελάκης ανοίγει πόλεμο με τον Αλέξη Τσίπρα, εκτοξεύοντας κατηγορίες εναντίον του πρώην πρωθυπουργού, ενώ αίσθηση έχει προκαλέσει και η αναφορά του στα σενάρια για την κεντροαριστερά, κάνοντας λόγο για συστημικά ελατήρια, όσων ψάχνουν τη «ρεζέρβα του Μητσοτάκη», ενώ μίλησε και για «δήθεν σωτήρες».

Αυτή η δήλωση πυροδότησε νέες κόντρες μέσα στο κόμμα, μετά τη σύγκρουση Πολάκη- Ζαχαριάδη που αντάλλαξαν βαριές κατηγορίες μέσω των κοινωνικών δικτύων για την ευθύνη του καθενός για το κακό εκλογικό αποτέλεσμα στην περιφέρεια του καθενός. O Κώστας Ζαχαριάδης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Κασσελάκη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ζήτησε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τα όσα είχε γράψει στην ανάρτησή του.

Από την πλευρά του ο Διονύσης Τεμπονέρας μιλώντας στο Action 24δήλωσε χαρακτηριστικά: «Προσωπικά μου είναι αδιανόητο να σκεφτώ ότι υπάρχει υπόνοια ειδικά για ζητήματα ηθικής τάξης που αφορούν την ηγεσία Τσίπρα» και πρόσθεσε: «Παρατηρώ μηνύματα ανησυχητικής εσωστρέφειας, να κοιτάξουμε έξω και μπροστά όχι πίσω και μέσα. Ο κόσμος ψάχνει συνθέσεις και υπερβάσεις των αντιθέσεων του χθες» και πρόσθεσε: «θεωρώ ότι όλα αυτά θα πρέπει να διευκρινιστούν και να επεξηγηθούν και αυτό δεν θα γίνει στα πλατό, αλλά στις συνεδριάσεις των οργάνων μας που θα γίνουν το επόμενο διάστημα».

Η απίστευτη δήλωση Αποστολάκη

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μία δημόσια τοποθέτηση του Ευάγγελου Αποστολάκη ήρθε να ταράξει περαιτέρω τα νερά. Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης μιλώντας στα Παραπολιτικά ανέφερε τα εξής: «Ξέρετε κανένα κόμμα που να μην έχει μαύρα; Εγώ πιστεύω ότι όλα τα κόμματα έχουν μαύρα, όλα τα κόμματα ενισχύονται, όλα τα κόμματα δέχονται χρήματα από υποστηρικτές. Η διαδικασία με την οποία διαχειρίζονται τα χρήματα δεν ξέρω πώς γίνεται, αλλά το ότι διακινούνται χρήματα μαύρα στα κόμματα είναι γεγονός».

Το κλείσιμο της «ΑΥΓΗΣ» και η διάσπαση

Υπό την σκιά όλων αυτών τρεις βουλευτές του κόμματος με επιστολή τους προς τον Σωκράτη Φάμελλο ζητούν τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου, όπως λένε, οι «βουλευτές μας να εκφράσουν με ενάργεια και ψύχραιμη ματιά τις απόψεις τους για το εκλογικό αποτέλεσμα».

Και την ώρα που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βυθίζεται για μια ακόμη φορά στην εσωστρέφεια, ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε να κλείσει την καθημερινή έκδοση της εφημερίδας «ΑΥΓΗ», επιβεβαιώνοντας πλήρως σχετικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr.

Αρκετά στελέχη εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ΣΥΡΙΖΑ και εκτιμούν πως η τέταρτη διάσπαση είναι προ των πυλών. Οι ίδιοι λένε πως ο Κασσελάκης επιδιώκει την αποτσιπροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και θεωρούν πιθανό το επόμενο διάστημα να υπάρξουν αποχωρήσεις.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή