Η «βρώμικη επίθεση» Κασσελάκη σε Τσίπρα, τα «μαύρα ταμεία» και το «λουκέτο» στην «Αυγή»

Ένταση για το «λουκέτο» στο καθημερινό της εφημερίδας «Αυγής»
Η «βρώμικη επίθεση» Κασσελάκη σε Τσίπρα, τα «μαύρα ταμεία» και το «λουκέτο» στην «Αυγή»
6'

Ως μια προσπάθεια αντιπερισπασμού για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της «Αυγής», αλλά και για τα όσα θα ακολουθήσουν σύντομα, τα οποία και θα αποτελέσουν την οριστική «ταφόπλακα» του ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα εξουσίας, βλέπουν την ανακίνηση της υπόθεσης των οικονομικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης έμπειροι κομματικοί παράγοντες.

Στο ίδιο, μάλιστα, πλαίσιο θεωρούν πως εντάσσεται και η επίθεση με χτυπήματα «κάτω από τη μέση» προς τον Αλέξη Τσίπρα, ακόμα και με την ύπαρξη δήθεν «μαύρων ταμείων», εκτιμώντας πως αυτή η απόπειρα θα πέσει στο κενό, αλλά και ότι θα απελευθερώσει δυνάμεις που θα συμβάλουν στην ανασύνταξη της παράταξης.

Στο –ήδη «εκρηκτικό»– κλίμα που επικρατεί στην Κουμουνδούρου, ήρθαν να προστεθούν οι παραιτήσεις των Διονύση Τεμπονέρα, Αντώνη Κοτσακά και Χάρη Τσιόκα από το οργανωτικό σκέλος του ΣΥΡΙΖΑ, σε άλλη μία παρέμβαση για την ανασύνθεση του χώρου, απέναντι στη «μετάλλαξη» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως υπογράμμισαν.

Τα τρία στελέχη υποστήριξαν σήμερα το πρωί (26/06) ότι το κόμμα τους, αντί για την απαραίτητη μετεξέλιξη, έχει υποστεί μία «μετάλλαξη», ενώ, προσέθεσαν πως «για λόγους αξιοπρέπειας», δεν μπορούν να μείνουν αδιάφοροι απέναντι στα όσα έγραψε προχθές ο Στέφανος Κασσελάκης στα κοινωνικά δίκτυα, χαρακτηρίζοντας ως «άκομψο» το «δικός μου ΣΥΡΙΖΑ» που χρησιμοποίησε.

«Αν θέλουν “μαύρο” χρήμα, να εκλέξουν νέο Πρόεδρο»

Σε νέο «χτύπημα» στα κοινωνικά δίκτυα, ο Στέφανος Κασσελάκης επανέλαβε πως «ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ» δεν θα πάρει «μαύρα» χρήματα, προκαλώντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να ανατεθεί σε εταιρεία ορκωτών λογιστών ο έλεγχος των οικονομικών στοιχείων της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ σε βάθος δεκαετίας.

Ακόμη, έκανε έμμεση αναφορά στο κλείσιμο της εφημερίδας «Αυγή», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήταν μονόδρομος. Μίλησε για δύσκολες αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν με μεγάλο συναισθηματικό κόστος και προειδοποίησε ότι «αν οι ψηφοφόροι ή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένα να αποδεχθούν “μαύρο” χρήμα προκειμένου να αποφευχθούν επίπονες αλλά αναγκαίες οικονομικά αποφάσεις, θα πρέπει να εκλέξουν άλλο Πρόεδρο».

«Γνώριζε τα πάντα ο Κασσελάκης»

Εννιά μήνες μετά την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε να μιλάει για «οικονομικό χάος». Το παράδοξο είναι είναι ότι είχε πλήρη και ξεκάθαρη εικόνα για τα οικονομικά από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε.

«Από την πρώτη στιγμή ζήτησε να ενημερωθεί και να δει τα πάντα», είπε στο Newsbomb.gr, άνθρωπος που γνώριζε την κατάσταση που επικρατούσε στα οικονομικά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έκτοτε, από εκείνη τη στιγμή, δεν έδωσε ποτέ την εικόνα του «χάους».

Τα όποια οικονομικά ζητήματα που θα προέκυπταν στο μέλλον είχαν ως πηγή την μειωμένη κρατική χρηματοδότηση -λόγω του εκλογικού αποτελέσματος- και σε καμία περίπτωση από τη μη χρηστή διαχείριση. Τι μεσολάβησε και τα «άδεια ταμεία» αναβαθμίστηκαν λίγους μήνες μετά σε «χάος», μόνο ο πρόεδρος γνωρίζει. Το ίδιο, μάλιστα, πρόσωπο, σημειώνει πως την 1η Νοεμβρίου 2023, με αφορμή αναρτήσεις συγκεκριμένων τρολς και δημοσιευμάτων στον φιλοκυβερνητικό Τύπο, ο ΣΥΡΙΖΑ -επί της θητείας του Στ. Κασσελάκη- είχε τοποθετηθεί με ανακοίνωση όπου τονιζόταν χαρακτηριστικά: «Είμαστε το μόνο κόμμα που δεν χρωστά στο Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι το μόνο κόμμα που δεν χρωστά στο Δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις τράπεζες», υπογράμμισαν σήμερα πηγές του κόμματος. Όπως είπαν χαρακτηριστικά, «είναι ένα κόμμα "νοικοκυρεμένο", που καταβάλλει εγκαίρως τους μισθούς στους υπαλλήλους του, ακόμη και στις πιο απαιτητικές περιόδους, όπως αυτή των τελευταίων μηνών». «Δεν μπορούν να ισχυριστούν το ίδιο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που μαζί οφείλουν στις τράπεζες σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ευρώ, αν και αυτό το γεγονός δεν φαίνεται να συγκινεί ιδιαίτερα ορισμένα ΜΜΕ, τα οποία ωστόσο επιδεικνύουν υπερευαισθησία για την οικονομική κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», ανέφερε η επίσημη ενημερωτική ιστοσελίδα του κόμματος, εκείνες τις μέρες, left.gr- το οποίο ήταν το πρώτο Μέσο του κόμματος που έκλεισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Παρέμβαση Γεωργόπουλου

Τα παραπάνω επιβεβαιώνει με δημόσια παρέμβαση του, ο πρώην οικονομικός διευθυντής του κόμματος, Θύμιος Γεωργόπουλος -που υπήρξε θύμα εκδικητικής απόλυσης από τον Στέφανο Κασσελάκη- με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα.

Ωστόσο, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ένα συγκεκριμένο σημείο της ανάρτησής του. «Και κάτι τελευταίο: πόσα επαγγελματικά στελέχη και με τι κόστος παρέλαβε ο Κασσελάκης και πόσα και με τι κόστος μισθοδοτεί σήμερα; Άλλωστε πώς θα απορροφηθούν οι αντιδράσεις και ποιος θα φορτωθεί τον “μουντζούρη” που κλείνει η ΑΥΓΗ και την επόμενη Δευτέρα 1/7 οι εργαζόμενοι δεν θα πληρωθούν;», έγραψε το πολύπειρο στέλεχος.

Τα «μαύρα ταμεία»

Η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη, να μιλήσει για «μαύρο πολιτικό χρήμα», το οποίο «όλοι το παίρνουν», χωρίς να εξαιρεί τον προκάτοχο του, προκάλεσε αλγεινή εντύπωση.

Σε τέτοιο σημείο, που ούτε οι δικοί του άνθρωποι δεν μπορούσαν να υπερασπιστούν. Μάλιστα, ο Πάνος Ρήγας, πρώην γραμματεας του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ξεκάθαρα ότι ο πρόεδρό του Στ.Κασσελάκης «δεν μιλάει για μαύρα χρήματα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Πρόκειται για χυδαία αναφορά, όπου τσουβαλιάζει συλλήβδην όλα τα κόμματα, σημειώνει το ίδιο πρόσωπο. «Τίποτα πιο αποκρουστικό από γενικευμένες κατηγορίες που βάζει εν τέλει όλους στο ίδιο τσουβάλι ρίχνοντας απλά νερό στον μύλο της ακροδεξιάς», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Αντικειμενικά, πάντως, πρόκειται για μια τοποθέτηση ξένη συνολικά από κάθε έννοια διαχείρισης οποιουδήποτε πολιτικού ζητήματος με όρους σκέψης και προσέγγισης της αριστεράς.

Το θέμα είναι τι θα απαντήσει και η Ράνια Σβίγκου επί του θέματος, είτε αν ερωτηθεί, είτε αν τοποθετηθεί από μόνη της. Η γραμματέας, δηλαδή, που ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης έχει στενή συνεργασία και που δεν υπάρχει κάποια «σκιά» στην διαχείριση των οικονομικών επί της περιόδου που η ίδια βρίσκεται στη θέση της γραμματέα. Ωστόσο, εκείνος που οφείλει να αποσαφηνίσει τι εννοεί και να δώσει στην δημοσιότητα όλα τα στοιχεία, είναι ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης. Δεν θα ήθελε σε καμία των περιπτώσεων να είναι ένας πολιτικός σαν τους άλλους που λέει κάτι αστήρικτο.

Ένταση για το «λουκέτο» στο καθημερινό της «Αυγής»

Το «εκρηκτικό» κλίμα στην Κουμουνδούρου «δυναμιτίζει» ακόμα περισσότερο η επιλογή να επέλθει «ξαφνικός θάνατος» στο καθημερινό φύλλο της κομματικής εφημερίδας «Αυγή», χωρίς να έχει προηγηθεί μια στοιχειώδης διαβούλευση με τους εργαζόμενους.

«Σαν μάνατζερ εταιρίας», σχολίαζαν οι εργαζόμενοι, που δεν έμειναν καθόλου ικανοποιημένοι από τα όσα άκουσαν από τη διοίκηση της εταιρίας – δηλαδή του κόμματος και τους εκλεκτούς του Στέφανου Κασσελάκη. Μάλιστα, το γεγονός ότι ανακοινώθηκε από έναν υπάλληλο και όχι από τους αρμόδιους, προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη ενόχληση στους ανθρώπους της εφημερίδας.

Πάντως, σχεδόν όλοι στο κόμμα θεωρούν πως η αναμόχλευση της υπόθεσης των οικονομικών δεν ήταν τίποτα άλλο, πάρα ένας αντιπερισπασμός για το «λουκέτο» στην «Αυγή».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή