Έξαρση ενδοοικογενειακής βίας - Πλήρης λειτουργία βραχιολιού το 2025 - Προσλήψεις ειδικών φρουρών

Τα νέα μέτρα για την ενδοοικογενειακή βία - Το βραχιολάκι και πώς λειτουργεί- Τι δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη 

Έξαρση ενδοοικογενειακής βίας - Πλήρης λειτουργία βραχιολιού το 2025 - Προσλήψεις ειδικών φρουρών
1'

Η ηλεκτρονική επιτήρηση εφαρμόζεται πιλοτικά αυτή τη στιγμή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, χωρίς να είναι ικανοποιητική η λειτουργία του, ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος μιλώντας στο ACTION 24.

Σημείωσε πως στόχος είναι να προωθηθεί σε όλη την Ελλάδα ως εναλλακτικός τρόπος έκτισης ποινών, με περιορισμούς σε ορισμένες περιπτώσεις. Μετά τη θεσμοθέτηση θα ακολουθήσει ανοικτός διαγωνισμός, ανέφερε και δεσμεύθηκε πως μέσα στο 2025 θα υπάρχει η πλήρης λειτουργία του βραχιολιού. Εξήγησε πως θα επιβάλλεται κατά την κρίση του δικαστή.

Περιέγραψε με μελανά χρώματα την εικόνα της ενδοοικογενειακής βίας. Επισήμανε πως είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο το οποίο βρίσκεται σε έξαρση. Ενδεικτικά, ανέφερε πως υπάρχει αύξηση κατά 67% μόνο για φέτος, σημειώνοντας πως οι συλλήψεις φθάνουν πλέον τις 1.500 τον μήνα.

Σε ό,τι αφορά την πρόσληψη ειδικών φρουρών, γνωστοποίησε πως ο σχεδιασμός είναι να τρέξουν οι διαδικασίες το επόμενο διάστημα για 300.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα

23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα