Καρφιά Δούκα: Με Ανδρουλάκη θα γινόμασταν κυβέρνηση το 2050

Η φιλία δεν είναι δουλεία ή ιδιοκτησία, τόνισε για την σχέση του με τον Νίκο Ανδρουλάκη ο σημερινός Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας
Καρφιά Δούκα: Με Ανδρουλάκη θα γινόμασταν κυβέρνηση το 2050
2'

Ο Χάρης Δούκας ανακοίνωσε ότι θα… ανακοινώσει την υποψηφιότητά του την ερχόμενη Κυριακή στην Κ.Ε. Στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος της Αθήνας τόνισε για τις κατηγορίες ότι αδειάζει τον Ανδρουλάκη, ο οποίος τον είχε στηρίξει: «Έχω ακούσει πολλά ακόμα και για ηθική. Έχω ηθική υποχρέωση να κάνω αυτό που θεωρώ καλό για τη χώρα και το χώρο. Όλοι κρινόμαστε», ενώ πρόσθεσε ότι δεν είναι Μεσσίας αν και πρόσθεσε ότι η πρότασή του είναι ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα αγωνίζεται και θα νικάει.

Αναφερόμενος στην πορεία του Νίκου Ανδρουλάκη δήλωσε ότι έδωσε ένα σημαντικό αγώνα αλλά ότι δεν δημιούργησε στη συνέχεια συνθήκες μεγάλης υπέρβασης «με αυτούς τους ρυθμούς θα γινόμασταν κυβέρνηση το 2050» τόνισε και συμπλήρωσε «κλείνει ένα κύκλος επιβίωσης του χώρου και ανοίγει, πρέπει να ανοίξει ένας άλλος».

Για το αν θα μπορεί να είναι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος ταυτόχρονα τόνισε ότι: «Είναι δύο ρόλοι που δεν είναι αντιπαραθετικοί αλλά συμπληρωματικοί».

Απέφυγε να πει αν είναι υπέρ μιας πιθανής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Οι συγκλήσεις δεν γίνονται σε επίπεδο κορυφής αλλά γειτονιάς. Είχαμε συνθήκες σύμπλευσης χωρίς συμφωνία με Ζαχαριάδη».

Η πλευρά του Ανδρουλάκη με διαρροές εκφράζει την δυσφορία της για τη σύμπλευση Δούκα – Χριστοδουλάκη λέγοντας: «Όχι χαμένες χρόνος, όχι δυαρχίες» προαναγγέλλοντας μάλιστα εκλογικό αιφνιδιασμό που αναμένεται να ανακοινώσει ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Κεντρική Επιτροπή της Κυριακής. Ο όρος εκλογικός αιφνιδιασμός σημαίνει οι κάλπες να στηθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου ή το αργότερο στις αρχές Οκτωβρίου και όχι τον Νοέμβριο που λέει η πρόταση Δούκα.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπει σε διαδικασία ρευστοποίησης, δεν είναι φτωχός συγγενής του πολιτικού συστήματος αλλά πρωταγωνιστεί. Εκεί που υπήρχε συζήτηση ότι θα γίνει ουρά του ΣΥΡΙΖΑ έγινε πρωταγωνιστής και επέφερε καίρια πλήγματα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Υπάρχει ανάγκη ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου, να είναι το ΠΑΣΟΚ εγγυητής και πρωταγωνιστής των διαδικασιών. Όλα στο προσκήνιο», τονίζουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή