ΥΠΕΞ για Σκόπια: «Επιστρέφει σε ενέργειες που υποδηλώνουν αλυτρωτική διάθεση»

Σκληρή απάντηση της Αθήνας στις νέες προκλητικές αναφορές από τη νέα Πρόεδρο των Σκοπίων, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα – Ντάβκοβα.
ΥΠΕΞ για Σκόπια: «Επιστρέφει σε ενέργειες που υποδηλώνουν αλυτρωτική διάθεση»
1'

Η νέα Πρόεδρος της γείτονος χώρας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα – Ντάβκοβα, εμμένοντας στην «εμπρηστική» ρητορική, «χτύπησε» ξανά εχθές (27/06) μέσω των κοινωνικών δικτύων, κάνοντας λόγο για «Μακεδόνες του Αιγαίου» και δηλώνοντας «Πρόεδρος της Μακεδονίας».

Το Υπουργείο Εξωτερικών απάντησε πως τα Σκόπια «επιστρέφουν σε ενέργειες που υποδηλώνουν αλυτρωτική διάθεση και πλήρη άγνοια της ιστορίας», μέσω ανακοίνωσης.

Η ενημέρωση της Αθήνας:

«Η ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας συνεχίζει να παραβιάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Επιπλέον, επιστρέφει σε ενέργειες του παρελθόντος που υποδηλώνουν αλυτρωτική διάθεση και πλήρη άγνοια της ιστορίας.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών έθεσε ήδη αναλυτικά υπ’ όψιν των ομολόγων του στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων τις σχετικές παραβιάσεις και θα συνεχίσει να το πράττει.

Επιπλέον, το θέμα τίθεται σε διεθνές επίπεδο εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης. Η ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας απομακρύνεται καθημερινά όλο και περισσότερο από τις σχέσεις καλής γειτονιάς που αποτελούν τον πυρήνα του ευρωπαϊκού κεκτημένου και του Διεθνούς Δικαίου».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή