«Κασσελάκη, σβήνε»: Η μεταμεσονύκτια επίθεση σε Τσίπρα οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ στη διάσπαση

Είναι προφανές πως ο αέρας της Νέας Υόρκης, κάτι προκαλεί στον Στέφανο Κασσελάκη. Από εκεί είχε «διαγράψει» τους Στέφανο Τζουμάκα, Νίκο Φίλη, Δημήτρη Βίτσα και Πάνο Σκουρλέτη
«Κασσελάκη, σβήνε»: Η μεταμεσονύκτια επίθεση σε Τσίπρα οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ στη διάσπαση
PANAGOPOULOS
3'

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα όρια τους και το κόμμα ένα βήμα πριν από τη διάσπαση, οδηγεί η άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, σε ώρα Νέας Υόρκης και ενώ ο πρώην πρωθυπουργός απουσιάζει στην Κωνσταντινούπολη, που εξαπέλυσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού πρώτα προχώρησε σε μια προκλητική ανάρτηση στο X, με την οποία ενέτασσε τον προκάτοχο του στους κατά φαντασίαν «υπονομευτές» που βρίσκονται εντός της Κουμουνδούρου, αναίρεσε μέσα σε λίγα λεπτά τα όσα έγραψε, πετώντας, ωστόσο, το μπαλάκι προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Είναι προφανές πως ο αέρας της Νέας Υόρκης, κάτι προκαλεί στον Στέφανο Κασσελάκη. Από εκεί είχε «διαγράψει» τους Στέφανο Τζουμάκα, Νίκο Φίλη, Δημήτρη Βίτσα και Πάνο Σκουρλέτη, πέρσι τον Νοέμβριο.

Ενώ βρίσκεται στο «Μεγάλο Μήλο» του δυτικού ημισφαιρίου, ξεκίνησε τις επιθέσεις περί δήθεν «μαύρου χρήματος» στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ, πριν αυτός αναλάβει τα ηνία του.

Από εκεί, τα ξημερώματα του Σαββάτου, επιτέθηκε με σκαιό τρόπο εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, από τον οποίο ζήτησε «να σταματήσει να τον υπονομεύει» (!) μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

Αν και η εν λόγω διατύπωση έμεινε στον διαδικτυακό αέρα για ελάχιστα λεπτά, έγινε αμέσως αντιληπτή. Στη συνέχεια, επανήλθε με νέα ανάρτηση, σε άλλο κοινωνικό δίκτυο, έχοντας απαλείψει την επίμαχη φράση, αλλά με σαφή συγκρουσιακή διάθεση.

Προφανώς σε μια ώρα που πρώην πρωθυπουργός θα ήταν αδύνατο να απαντήσει. Προφανώς μια μέρα που έλειπε εκτός Ελλάδας - κάτι που δείχνει ότι δεν τολμά να πράξει κάτι τέτοιο όσο βρίσκεται στη χώρα μας.

Μάλιστα, προκάλεσε χλευαστικά σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα, με ορισμένους χρήστες να επιστρατεύουν τον όρο «Κασσελάκη, σβήνε». Και όπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό, αυτή η ενέργεια προκάλεσε την οργή των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι η ευθεία επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, αποτελεί αιτία πολέμου.

Όχι μόνο για εκείνους που συνεχίζουν να έχουν ως σημείο πολιτικής αναφοράς τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά και όσους διατηρούν ακόμα την αξιοπρέπεια τους, στην Κουμουνδούρου.

Πλέον είναι σαφές ότι δεν υπάρχει επιστροφή στην κατάσταση που επικρατούσε στην αξιωματική αντιπολίτευση πριν από αυτή την αναίτια και εξόχως επιθετική ενέργεια του Στέφανου Κασσελάκη, που δείχνει ότι ζει και αναπνέει με έναν και μόνο στόχο. Την αναμέτρηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη του κόμματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει έναν και μόνο στόχο. Να χτυπήσει την κληρονομιά του Αλέξη Τσίπρα, σε πολιτικό επίπεδο και να διαβάλει την υπόσταση και την ηθική του - κάτι, που όπως λένε, δεν τόλμησε να κάνει ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ούτε καν τα σκληρότερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο Newsbomb.gr στέλεχος πρώτης γραμμής της Κουμουνδούρου. Όπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό, η εβδομάδα που μεσολαβεί μέχρι την κρίσιμη συνεδρίαση των οργάνων, έχει «ναρκοθετηθεί».

Με απόλυτη ευθύνη του Στέφανου Κασσελάκη. Από εδώ και πέρα, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Όποιος μένει κοντά του, είναι εχθρός του Αλέξη Τσίπρα. Ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή