Η κοινή εμφάνιση Σαμαρά και Καραμανλή κινητοποιεί το Μέγαρο Μαξίμου

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η κοινή εμφάνιση των Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή σε εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο 
Η κοινή εμφάνιση Σαμαρά και Καραμανλή κινητοποιεί το Μέγαρο Μαξίμου
2'

«Καυτή» αναμένεται να είναι η σημερινή ημέρα για το Μέγαρο Μαξίμου και σε πολιτικό επίπεδο. Από τη μία το πρωί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο υπουργικό συμβούλιο, θα δώσει έμφαση στα ζητήματα που αφορούν τους πολίτες, με επίκεντρο τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.

Από την άλλη όμως το απόγευμα στο Πολεμικό Μουσείο, είναι προγραμματισμένη η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή», όπου θα μιλήσουν οι πρώην Πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού μιλούν για «μια σημαντική εκδήλωση όπου θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε με σεβασμό τις απόψεις δύο πρώην προέδρων και πρωθυπουργών της χώρας, που κράτησαν το τιμόνι σε κρίσιμες περιόδους».

Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό οι τοποθετήσεις που θα κάνουν τα δύο στελέχη - αν φυσικά το επιλέξουν - να θέσουν σε συναγερμό το Μέγαρο Μαξίμου, γιατί ενδέχεται να αμφισβητήσουν ανοιχτά τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης. Άλλωστε, κατά το άμεσο παρελθόν ο Αντώνης Σαμαράς έχει ανεβάσει τους τόνους, ασκώντας κριτική τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, έχει γίνει κινητοποίηση από τα γραφεία τους για την παρουσία βουλευτών και στελεχών της ΝΔ στην εκδήλωση, όπου αναμένεται να βρεθεί η πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας. Άλλωστε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι σχέσεις του πρωθυπουργού με τους δύο δεν βρίσκονται στο καλύτερο σημείο. Το αντίθετο. Δεν έχει υπάρξει επικοινωνία μαζί τους τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ οι κ. Σαμαράς και Καραμανλής, από την άλλη, έχουν φροντίσει να γίνει γνωστό ότι έχουν βρεθεί πολύ κοντά και έχουν κοινές αντιλήψεις για μία σειρά από θέματα.

Σε κάθε περίπτωση, η εμφάνιση Σαμαρά και Καραμανλή αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή