Μπακογιάννη κατά Σαμαρά: «Έβγαλε αντίδραση 'δεν με παίζουν'»

Ευθεία επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη

Στην... αντεπίθεση πέρασε η Ντόρα Μπακογιάννη κατά του Αντώνη Σαμαρά μετά την ομιλία του δεύτερου κατά της κυβέρνησης και της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας.

«Βγάζει μια πικρία προσωπική. Μια αντίδραση 'δεν με παίζουνε'», σχολίασε με σκωπτικό τρόπο η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Η υποχρέωση της κυβέρνησης να ακούει την κοινωνία, είναι αδιαπραγμάτευτη. Αυτά που λέει ο Σαμαράς, εγώ δεν τα ακούω. Έφυγε η Νέα Δημοκρατία από τις αξίες τις επειδή αργούν διαδικαστικά θέματα για τα ακαθάριστα οικόπεδα; Είμαστε με τα καλά μας», πρόσθεσε.

«Ψέγω τον εαυτό μας για την Παιδεία. Πέρσι οι άνθρωποι ψήφισαν για την κυβέρνησή τους. Ήθελαν να έχουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρωθυπουργό. Φέτος, δεν είχαν λόγο, δεν είχαν σκοπό», συνέχισε η κυρία Μπακογιάννη.

«Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει. Ίσως πρέπει ο κύριος Σαμαράς να το αντιληφθεί αυτό. Η Ευρώπη της ειρήνης και της ευημερίας απειλείται. Η Ευρώπη είναι σε περιδίνηση. Για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει ουσιαστικό ρόλο σε αυτή την Ευρώπη. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους ηγέτες της Ευρώπης», απάντησε η Ντόρα Μπακογιάννη στις αναφορές Σαμαρά για τα εθνικά ζητήματα.

Για τα Σκόπια και την κριτική του Αντώνη Σαμαρά, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε:

«Επί πρωθυπουργίας του Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Εξωτερικών τότε Ευάγγελος Βενιζέλος – εξ ονόματος της κυβέρνησης Σαμαρά - μίλησε στον ΟΗΕ και είπε ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ του γεωγραφικού προσδιορισμού, erga omnes, όπως ακριβώς είναι η πάγια θέση της Ελλάδας, από την ημέρα που εμείς κάναμε το Βουκουρέστι.

Να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία, αυτή είναι μία πραγματικότητα και δεν αλλάζει. Ας έλεγε στον κύριο Βενιζέλο "εγώ είμαι πρωθυπουργός της χώρας, εγώ δεν δέχομαι σύνθετη ονομασία και πρόσεχε μην το πεις"».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η βουλευτής της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι «δεν αλλάζουν οι διεθνείς συμφωνίες». «Τα Σκόπια σήμερα βρίσκονται σε δύσκολη θέση γιατί δεν έχουν απέναντί τους μόνο την Ελλάδα, αλλά όλη τη διεθνή κοινότητα».