ΣΥΡΙΖΑ: Περιμένοντας τη μεγάλη «θύελλα» – Σε στάση αναμονής «κασσελίστας» και «Φρουρά Τσίπρα»

Η γενικότερη εκτίμηση των δύο πλευρών είναι πως δύσκολα θα γεφυρωθεί το χάσμα στον ΣΥΡΙΖΑ.
ΣΥΡΙΖΑ: Περιμένοντας τη μεγάλη «θύελλα» – Σε στάση αναμονής «κασσελίστας» και «Φρουρά Τσίπρα»
EUROKINISSI.
3'

Με την καχυποψία ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα, στα οποία έχει χωριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, να είναι διάχυτη, όλοι αναμένουν την επιστροφή του Στέφανου Κασσελάκη στην Ελλάδα, έτσι ώστε να καθορίσουν τη στάση τους ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής.

Η εκτίμηση και των δύο πλευρών, ωστόσο, συγκλείνει στο ότι δύσκολα θα γεφυρωθεί το χάσμα που τις χωρίζει και πως την Κυριακή, απλώς θα επιβεβαιωθεί ότι θα συνεχίσουν να συνυπάρχουν για μικρό ακόμα διάστημα.

Εκτός και αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιλέξει να «πατήσει» άμεσα το «κουμπί» της τρίτης διάσπασης του κόμματος.

Περιμένοντας τον Κασσελάκη

Τις διαθέσεις του Στέφανου Κασσελάκη, τις γνωρίζουν ελάχιστα πρόσωπα από το στενό του περιβάλλον και κάποιοι εξωθεσμικοί συνομιλητές του. Ορισμένοι εξ αυτών, μετέφεραν στο Newsbomb.gr την εκτίμηση ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεσα «καθαρή λύση».

Να σταματήσει, δηλαδή, η αμφισβήτηση του προέδρου – ασχέτως αν την προκαλεί ο ίδιος με τις πράξεις του. Κρίνοντας από τα λεγόμενα των παραπάνω προσώπων και από την επιλογή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βάλει «μπουρλότο» στην ενότητα του κόμματος, κατά την παραμονή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, τότε βγαίνει το συμπέρασμα ότι δύσκολα θα αποφευχθεί η μετωπική σύγκρουση.

Από την πλευρά των «κασσελίστας», προκύπτει πως ο αρχηγός τους θα επιμείνει στα όσα έχει πει ως τώρα, για τα κρίσιμα ζητήματα και τα οποία αποτελούν την πηγή όλων των προβλημάτων, στην πραγματικότητα.

Καταστατικό Συνέδριο το φθινόπωρο, προώθηση των αλλαγών που θα αποτελέσουν το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα δομών και η μετατροπή του σε προσωπικό «μαγαζί» του Στέφανου Κασσελάκη, εκλογή νέων -σχεδόν «διακοσμητικών»- οργάνων και στον «εξοστρακισμό» όσων δεν αποδέχονται το «μεγαλείο» του.

Ως προς την Κεντροαριστερά και τις φωνές ανασύνθεσης της, θα επαναλάβει την άποψη του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να «διαχυθεί» σε έναν ενιαίο φορέα της παράταξης, αλλά ότι θα πρέπει να υπάρξουν αρχικά κοινές δράσεις με το ΠΑΣΟΚ και την Πλεύση Ελευθερίας.

Αν κι εφόσον προχωρήσουν αυτές οι συνεργασίες στη Βουλή και την κοινωνία, πχ στον συνδικαλισμό, τότε θα προκρίνει το μοντέλο του «αντιΜητσοτακικού μετώπου», με έναν εκλογικό συνασπισμό αυτών των κομμάτων. Πάντα με την προϋπόθεση ότι θα διατηρήσουν την οργανωτική αυτοτέλεια τους.

Το «όπλο παρά πόδα»

Από την πλευρά της, η «Φρουρά Τσίπρα» συνεχίζει τον καθημερινό «ανταρτοπόλεμο» - όχι, όμως, με την ένταση των τελευταίων ημερών. Και αυτό έχει εξήγηση. Περιμένουν να ακούσουν τι θα πει ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξη που θα παραχωρήσει, σήμερα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Παράλληλα, όμως, θέλουν να προετοιμαστούν κατάλληλα για τη μεγάλη σύγκρουση. Διότι δεν έχουν αυταπάτες για τις προθέσεις της νέας ηγεσίας. Πιστεύουν ότι επιδιώκει τη δημιουργία ενός κόμματος «ΙΧ» για τον «αρχηγό», να «τορπιλίσει» κάθε προσπάθεια ανασύνθεσης της παράταξης και φυσικά, να «νικήσει» τον Αλέξη Τσίπρα.

Επομένως, τις επόμενες ημέρες θα καθορίσουν και το πως θα κινηθούν. Διότι πριν τη μεγάλη μάχη της Κεντρικής Επιτροπής (εκεί που η πλευρά Κασσελάκη διαθέτει, κατά τα φαινόμενα, πλειοψηφία) θα προηγηθεί εκείνη της Πολιτικής Γραμματείας – όργανο που τα πράγματα είναι πιο ισορροπημένα.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή