Χάρης Δούκας: Η ατάκα για τον Βίλι Μπραντ που προκάλεσε «κόντρα στον αέρα»

«Αν δεν μπορούμε να πάρουμε μεγαλύτερη ευθύνη, να πάμε σπίτια μας» είπε ο Χάρης Δούκας αναφερόμενος στα καθήκοντα στο Δήμο και σε μια ενδεχόμενη ανάληψη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, φέρνοντας και το παράδειγμα του Βίλι Μπραντ. 
Χάρης Δούκας
Ο Χάρης Δούκας
INTIME NEWS
2'

Ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας, μίλησε στο Meeting Point του Newsbomb.gr, για την ευθύνη στο Δήμο Αθηναίων και πώς θα μπορούσε να συνδυαστεί με μια ενδεχόμενη ανάληψη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Αρχικά, τόνισε ότι δεν είναι δύο αντιπαραθετικά καθήκοντα, αλλά συμπληρωματικά υπό προϋποθέσεις. «Εγώ δίνω μάχη για να ανασάνει η πόλη και να μην έχει άλλο τσιμέντο και να μην δημιουργούνται "πράσινοι" ουρανοξύστες. Αυτή τη μάχη τη δίνω στην Αθήνα, είναι μια μάχη με εθνικά χαρακτηριστικά, αν το καταφέρω κερδίζει όλη η χώρα. Δίνω μάχη συνολικά για την ενεργειακή δημοκρατία, να μην έχουν τον ηλεκτρικό χώρο, δηλαδή το ρεύμα, πολύ λίγες μεγάλες εταιρείες κι εμείς έχουμε μπλέξει με τα τιμολόγια, αν το καταφέρω αυτό μπορώ να παραγάγω καθαρή ηλεκτρική ενέργεια και να την δίνω δωρεάν σε ευάλωτους πολίτες στην Αθήνα. Άρα το τοπικό και το εθνικό διασυνδέονται. Άρα δεν είναι δύο καρπούζια σε μία μασχάλη, είναι ένα μεγαλύτερο καρπούζι, μία ευθύνη και αναμετρώμαι με αυτήν. Η πολιτική και οι πολιτικοί βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις σαν θεσμός, άρα πρέπει να πάρουν μεγαλύτερη ευθύνη. Αν δεν μπορούμε να την πάρουμε, πρέπει να πάμε σπίτια μας» δήλωσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Βίλι Μπραντ, σημειώνοντας πως ήταν δήμαρχος Βερολίνου πριν αναδειχθεί στην ηγεσία της γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας και γίνει καγκελάριος. «Είχε πει ο Βίλι Μπραντ, ο οποίος ήταν και δήμαρχος Βερολίνου και πρόεδρος και πρωθυπουργός αργότερα, ότι "η σοσιαλδημοκρατία δεν είναι για να απαντάει σε ερωτήματα μετά από 30 και 50 χρόνια, αλλά να απαντάει στο τώρα". Άρα, αν αποδεικνύω στην Αθήνα κάθε μέρα ότι τα καταφέρνω, αυτό δείχνει τι μπορούμε να καταφέρουμε και στη χώρα».

Η ατάκα αυτή του Δημάρχου Αθηναίων δημιούργησε μια μικρή σύγχυση. Κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA, το βράδυ της Τρίτης, η Ράνια Τζίμα με τον Γιάννη Πρετεντέρη είχαν μια ακόμη έντονη στιγμή, με αφορμή τα λεγόμενα του κ. Δούκα.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή