Βορίδης: «Απαράδεκτη η συμπεριφορά του Αυγενάκη - Επιβλήθηκε η μέγιστη ποινή»

«Οι βουλευτές, πόσω μάλλον οι υπουργοί, έχουν υποχρέωση συμπεριφοράς απέναντι στον θεσμό τον οποίο υπερασπίζονται», τόνισε ο Μάκης Βορίδης αναφορικά με τη στάση του Λευτέρη Αυγενάκη
Βορίδης: «Απαράδεκτη η συμπεριφορά του Αυγενάκη - Επιβλήθηκε η μέγιστη ποινή»
1'

Για το πρόσωπο του Λευτέρη Αυγενάκη, το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό του υπαλλήλου αεροπορικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και τη διαγραφή του βουλευτή από την Κ.Ο της ΝΔ, μίλησε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης.

Πρόκειται για μία απαράδεχτη συμπεριφορά, επισήμανε ο Μάκης Βορίδης για τη στάση του Λευτέρη Αυγενάκη και συμπλήρωσε πως του επεβλήθη η μεγίστη των ποινών, δηλαδή η αποπομπή του από την Κ.Ο της ΝΔ. Τόνισε ωστόσο πως το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αυτή τη στάση σε ζητήματα ηθικής τάξεως, δεν σημαίνει ότι το κάνουν όλοι. «Το κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Στη συνέχεια ο Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε στην πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού ότι δηλαδή κάποια πρόσωπα θα πρέπει να μην κοιτούν απ’ το ύψος του 41%, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο έχει διπλή ανάγνωση. Ο Μάκης Βορίδης εξήγησε ότι προφανώς συμπεριλαμβάνει συμπεριφορές σαν αυτές που είδαν το φως της δημοσιότητας με τη στάση του κ. Αυγενάκη, ωστόσο εξήγησε πως το εν λόγω περιστατικό δεν αφορά στο αποτέλεσμα του 41%, το οποίο συγκέντρωσε η ΝΔ στις εθνικές εκλογές του 2023. Χαρακτηριστικά είπε ότι «οι βουλευτές, πόσω μάλλον οι υπουργοί, έχουν υποχρέωση συμπεριφοράς απέναντι στον θεσμό τον οποίο υπερασπίζονται».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή